Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeven nieuwe MediaMarkt-winkels op één dag

MediaMarkt heeft woensdag 22 november zeven nieuwe winkels tegelijk geopend. De winkels, in Amsterdam, Barendrecht, Beek, Beverwijk, Delft, Nijmegen en Zoeterwoude, bevinden zich in voormalige BCC panden, die de afgelopen drie weken werden overgenomen. Dat de winkels in zo korte tijd zijn klaargestoomd voor de opening is uniek: normaal kost het vier tot zes weken om een nieuwe winkel in te richten.Met de opening van de nieuwe winkels heeft de marktleider in consumentenelektronica zijn portfolio aanzienlijk uitgebreid. Het aantal winkels in Nederland groeit van 48 naar 55 en de geografische spreiding is sterk verbeterd.

Remko Rijnders, CEO van MediaMarkt Benelux: ‘Onze omnichannel strategie is gebaseerd op het samenspel tussen fysieke winkels en online verkoopkanalen. Daarvoor willen we dichtbij onze klanten zitten. Er waren in Nederland nog enkele white spots : regio’s met potentie waar nog geen winkel gevestigd is. Met de opening van deze nieuwe winkels zijn we nog beter bereikbaar en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.’

Op 6 november keurde de toezichthouder ACM de overname van de zeven winkels goed. Vervolgens werd er razendsnel geschakeld om de filialen nog tijdens de Black Friday periode te kunnen openen. Carsten Geilert, Country Manager Sales en COO Benelux: ‘Deze periode is niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten een belangrijke periode. Met de hoge inflatie van de afgelopen tijd zien we dat mensen niet per sé minder uitgeven, maar wel extra op zoek zijn naar waarde: kwalitatieve producten met een lange levensduur en aanvullende diensten om ze optimaal te kunnen gebruiken. Tijdens de Black Friday periode zijn veel van die producten makkelijker betaalbaar. Die mogelijkheid wilden we onze klanten ook in de nieuwe winkels bieden.’

Met man en macht is er de afgelopen periode naar de opening van de winkels toegewerkt. Er moesten ICT systemen worden aangelegd, kassaterminals geplaatst en ingeregeld, de winkels moesten worden bevoorraad en van binnen en buiten herkenbaar worden gemaakt als MediaMarkt. Dat alles in een periode die toch al een extra inspanning vergt van de hele organisatie. ‘Een geweldige prestatie van onze medewerkers’, aldus een trotse Remko Rijders. Het bemensen van de winkels lukte onder meer doordat veel voormalige BCC medewerkers de uitnodiging van MediaMarkt aannamen om in hun ‘oude’ winkel te blijven werken.

De opening van de nieuwe winkels vond vanmorgen plaats onder grote belangstelling van het winkelend publiek. De komende maanden zullen de winkels geleidelijk worden vernieuwd, waarbij de bekende MediaMarkt look & feel verder wordt geïmplementeerd. De winkels blijven gedurende dit hele proces geopend.

Bron: Mediamarkt

Publicatiedatum: