Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marijn Muller: "Het zorgt voor verwarring en een oneerlijk speelveld"

Talloze partijen maken onterechte duurzaamheidsclaims over materialen

Onlangs gaf Marijn Muller (productmanager duurzaamheid) een boeiende presentatie namens mFlor en Textiles & More voor een selecte groep relaties, bestaande uit (interieur)architecten, projectinrichters en andere professionals binnen de interieurbranche. Tijdens deze sessie legde hij uit wat de CSRD- en ESG-wetgeving inhoudt en hoe zelfs kleinere organisaties en individuele professionals hiermee te maken krijgen.

Marijn: "Het was een inspirerende middag waarin we dieper zijn ingegaan op de verplichtingen die voortvloeien uit de rapportageplicht. Het is duidelijk geworden dat deze verplichting zal bijdragen aan een helderder beeld van materialen en producten. Momenteel worden we nog geconfronteerd met talloze partijen die onterechte duurzaamheidsclaims maken over materialen, wat resulteert in verwarring en een oneerlijk speelveld voor degenen die zich inzetten voor eerlijke materialen tegen een redelijke prijs."

"De positieve uitkomst van de gesprekken onderstreept het belang van transparantie in de industrie. Door te voldoen aan de CSRD- en ESG-richtlijnen kunnen we gezamenlijk streven naar een eerlijke markt, waar eerlijkheid en duurzaamheid hand in hand gaan. Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin de waarde van materialen en producten oprecht wordt weerspiegeld, zonder misleidende claims. Ik ben enthousiast over de stappen die we als branche zetten en kijk uit naar verdere samenwerkingen om de interieurindustrie duurzamer en transparanter te maken", aldus Marijn.
Publicatiedatum: