Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MelMath Agency: ''Klanten zien ons als een kleine Deense ambassade in Antwerpen''

MelMath Agency is een Antwerps agentschap dat voornamelijk Scandinavische merken voert in hun portfolio. Deze worden zorgvuldig geselecteerd door Christiane Van Gool, Dirk en Melanie Rombouts. Elk merk heeft een geschiedenis en een verhaal te vertellen. Juli 2022 is het bedrijf gesetteld in een prachtig geklasseerd herenhuis in het hart van Antwerpen.

''Wij geloven in een selectieve distributie met respect voor de lokale winkeliers en in goede balans met alle nieuwe kanalen en mogelijkheden,'' vertelt Melanie Rombouts Illovic in de prachtige showroom in hartje Antwerpen die ze begin 2023 betrokken. ''Onze merken zijn verfijnd en vooral tijdloos. Ze zijn perfect ter decoratie van je interieur of ideaal als cadeau. Het draait allemaal om het verhaal en de details.''


Rechts Christiane Van Gool, Dirk en Melanie Rombouts.

Meest populaire collectie
''Klanten zien ons als een klein beursje,'' vertelt Melanie trots in de prachtige showroom. ''Als een soort mini Deense ambassade, omdat we veelal Deense merken in onze collectie hebben.'' De collecties worden ook zorgvuldig samengesteld voor het brede gamma aan klanten: de high-end meubel- en bloemenzaken, (interieur) architecten en ontwerpers en projectmanagers.

Ze hebben tal van, met name Deense labels, in hun portfolio die ieder ook hun eigen diversiteit hebben. De houten iconische figuren bijvoorbeeld van Kay Boyesen, die als een soort erfstuk worden gegeven en vele jaren meegaan, zelfs doorgegeven worden aan de volgende generatie. Zo ook de kandelaren van STOFF, die als iconen gezien worden, naast de wekkers van Arne Jacobsen.


Kaarsen(wand) van ester & erik.

''Wat de meest populaire collectie in Nederland is?'', herhaalt Melanie de gestelde vraag. ''Dat is toch zeker wel de Deense kaarsencollectie van ester & erik.'' Hun visie was om hulde te brengen aan de trotse tradities van het maken van kaarsen door de mooiste en meest elegante kaarsen te creëren voor een exclusief en veeleisend klantensegment. Sindsdien hebben ester & erik de traditionele technieken verfijnd en het concept verder ontwikkeld. Tegenwoordig vervaardigen zij kaarsen voor kandelaars, kegelkaarsen en stomp kaarsen met moderne glanzende oppervlakken, zoals bijvoorbeeld parelmoer of lakafwerkingen.

Addison Ross
Onlangs is de nieuwe collectie van Addison Ross toegevoegd aan het brede gamma van MelMath Agency. Dit merk staat bekend om hun kleurrijke woon- en keukenaccessoires. Een van de meest populaire items zijn de zout- en pepermolens in verschillende vormen en kleuren, maar ook de geschulpte dienbladen, onderzetters en placemats en de bijbehorende fotolijstjes. Melanie denkt dat deze collectie goed zal aanslaan in Nederland. ''We verwachten er veel van!''


Collectie van Adisson Ross.

Antwerp Design Week
MelMath Agency nam voor het eerst deel aan MAD! Events vorig jaar in Naarden, dat zeer goed is bevallen. ''Ook gaan we volgend jaar voor het eerst deelnemen aan de Antwerp Design Week. Een nieuwe stap, maar ik denk dat we perfect bij de deelnemende partijen horen en we hebben een mooie locatie en prachtige collecties die we kunnen tonen.''

Naast deze mooie vooruitzichten, blikt de agentschap ook terug op het afgelopen jaar. ''Het was een beetje een trage start,'' begint Melanie. ''2023 kwam wat moeizaam op gang, maar de tweede helft van het jaar heeft gelukkig alles rechtgetrokken. We merken dat er weer een fijne doorstroom is in de winkels.''


Een blik in de showroom te Antwerpen.

Naast decoratie, heeft MelMath Agency ook meubels in haar collectie. ''Architecten, ontwerpers en projectmanagers hebben samengewerkt met Brdr. Krüger, Sibast Furniture, Møbel Copenhagen en Søren Lund creëren originele stukken voor unieke ruimtes. Er zijn al prachtige projecten afgeleverd in onder andere Kopenhagen, Londen,Gent, Antwerpen en binnenkort in Amsterdam.

De showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken
Frankrijklei 105
2000 Antwerpen
België

Meer informatie:
Melmath Agency
melanie@melmath.be
www.melmath-agency.com