Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leo Aerts van Alinea Design Objects:

''Van Hollywood naar Zuid-Korea: sober vormgegeven ontwerpen veroveren wereld''

Dertig jaar na zijn salontafelontwerp voor B&B Italia ontwerpt Leo Aerts, interieurarchitect en drijvende kracht achter Alinea, nog steeds functionele objecten met een sterke heldere belijning en een esthetische uitstraling. In 1987 werd de salontafel Meta een succes voor B&B Italia en Leo Aerts besloot om naast zijn interieurprojecten ook meer aandacht te besteden aan meubelontwerp.


Interieurarchitect Leo Aerts.

Ontwerpen is onderdeel geworden van de levensstijl van Leo Aerts. Hij zweert bij sober vormgegeven, functionele en tijdloze ontwerpen die van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden. Leo noch zijn ontwerpen laten zich makkelijk categoriseren. ''De rode draad? Duurzame, karaktervolle materialen. Kwaliteit moet volgens mij altijd en overal primeren op kwantiteit. Lang voor er sprake was van duurzaamheid, cradle to cradle, recyclage en circulaire economie waren al deze aspecten reeds geïntegreerd in mijn ontwerpfilosofie en in de ontwerpen, welke meermaals zijn bekroond met nationale en internationale onderscheidingen en awards.


Links de Angelo M in de hal bij actrice Reese Witherspoon.

Hollywood
De tafelcollectie Angelo M wordt sinds de lancering in 2019 via meubelzaken en galerijen in binnen- en buitenland veel verkocht. ''De Verenigde Staten is voor ons een steeds belangrijkere en groeiende markt, naast Azië waar we ook steeds meer verkooppunten krijgen,'' legt Leo Aerts uit. ''We gaan zelfs de markt in Zuid-Korea betreden!''

De Angelo M tafel werd voor het eerst getoond in 2019 op de meubelbeurs Maison & Objet in Parijs. Kort daarna werden de eerste verkooppunten in België en enkelen in Europa op de kaart gezet. Ondertussen verkoopt Alinea Design Objects de collectie van Nieuw-Zeeland tot in de Verenigde Staten, met deze laatste als grootste export markt.

Als kers op de taart heeft de Angelo M tafel dit jaar zijn weg gevonden naar verschillende beroemdheden waaronder modeontwerper en filmmaker Tom Ford, acteur Jason Statham en actrice Reese Witherspoon. Onder het motto “first impressions matter” koos Reese Witherspoon voor de Angelo M tafel als blikvanger voor haar inkomhal. Dankzij het minimalistisch ontwerp, de vloeiende curve en het duurzaam materiaal, ontpopt de Angelo M tafel zich moeiteloos tot sculptuur.


Links de presentatie in Milaan met rechts de 'nieuwe' Visible M.

Ontwikkelingen
Naast de expansie in onder andere de Verenigde Staten, zit het Belgische bedrijf niet stil. ''We zijn bezig met de verdere ontwikkeling van de horizontale Visible M kasten, die een andere uitstraling krijgen met marmer en gehard glas. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen en aanbieden van een vloerkledencollectie, perfect passend bij de kleuren marmer van de meubelcollectie. In het vloerkleed zit een gat, waar de poot van de tafel gesitueerd kan worden. Het prototype hiervan is al eerder dit jaar gepresenteerd in Milaan en werd goed ontvangen.''

Naast deze ontwikkelingen in de collecties, is Aline Design Objects een totaal nieuw, eigen pand aan het bouwen in Geel, uiteraard ontworpen door Leo Aerts zelf. ''De verwachting is dat we eind juni 2024 het pand kunnen betrekken.''

Meer informatie:
Alinea Design Objects
[email protected]
www.alineadesignobjects.com
Tel: +32 (0)14 58 65 69