Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thuiswinkel.org: 'Zo shop je verantwoord tijdens de feestdagen?'

In de maanden november en december worden er online veel producten gekocht. Logisch, want de feestdagen komen eraan webwinkels werken vaak met een of meerdere kortingsdagen. Maar hoe shop je nou verantwoord tijdens de feestdagen? Hoe voorkom je dat je pakketjes retour moet sturen of je blijft zitten met aankopen die misschien helemaal niet wilde? Hieronder geeft Thuiswinkel.org antwoord op deze vragen.Koop niet meer dan je nodig hebt
"Denk goed na over je aankopen. Heb je écht nog een zwart T-shirt nodig? Of nóg een extra telefoonoplader? Laat je niet verleiden door de kortingen als je een product niet echt nodig hebt.

Houd een lijstje bij met producten en diensten om impulsaankopen te voorkomen
Om overconsumptie te voorkomen is het zinvol om een lijstje te maken met wat je nou precies wilt hebben en voor wie. Zo kun je precies bijhouden hoeveel cadeautjes je moet hebben en voorkom je dat je allemaal extra producten koopt die je vervolgens weer retour moet sturen.

Denk goed na over je aankoop, retourneer niet alles zomaar
Wanneer je je goed inleest in een product, kun je retourzendingen voorkomen. In de productinformatie van de artikelen staat vaak duidelijk aangegeven wat je moet weten van het product. Zo weet je wat je kunt verwachten van het product, en is de kans een stuk kleiner dat het je er ontevreden over bent. Reviews checken werkt natuurlijk ook altijd goed.

Koop tweedehands goederen, repareer kapotte spullen
Wil jij bijdragen aan de circulaire economie? Koop dan je producten tweedehands. In de tijd van nu wordt het steeds populairder en hierdoor is er ook veel keuze, óók online. Daarnaast kun je in de kast kijken of je nog producten hebt die je nog een nieuw leven kan geven. Webshops willen hier graag bij helpen en organiseren steeds vaker repair days of laten consumenten hun tweedehands spullen inleveren in de winkel. Steeds populairder bij het bekende Sinterklaasdobbelspel: een kastcadeautje! Wat jij misschien als prul nog achterin je kast hebt liggen, is voor een van je vrienden een topcadeau.

Koop geen fast fashion en kies voor duurzaam
Bij fast fashion-ketens worden producten gemaakt van lage kwaliteit en de medewerkers werken onder slechte arbeidsomstandigheden. Kies dus voor kwaliteitsproducten en niet voor producten die na aankoop snel kapot gaan.

Oftewel koop duurzaam. Steeds meer webwinkels laten zien welke producten duurza(a)m(er) zijn. Soms misschien iets duurder, maar de producten gaan vaak langer mee en zijn beter voor het milieu.

Richt je aandacht op een ‘ervaring’
Je kunt al die producten ook links laten liggen en kiezen voor een ‘ervaring’ onder de kerstboom of in de schoen. Een leuk dagje uit, een avondje naar een concert, een weekendje weg of lekker uit eten bij een goed restaurant. Allemaal mooie cadeaus om weg te geven of om zelf te krijgen tijdens de feestdagen. En ook nog eens hartstikke gezellig", besluit Thuiswinkel.org.

Publicatiedatum: