Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brand Director Peter van Schie: "Dit project verraadt onze visie"

bert plantagie start juist op Black Friday met vernieuwend concept

bert plantagie zet hard in op vernieuwing en verduurzaming. De Nederlandse meubelproducent lanceert niet geheel toevallig op Black Green Friday een pilot. "Onder de noemer RefurNished gaan we oude bert plantagie-stoelen innemen tegen een vergoeding, om ze vervolgens te recyclen of een tweede leven te geven", laat woordvoerster Sandra Troost weten.Op 24 november bekent bert plantagie kleur, door mee te doen aan Green Friday (in plaats van Black Friday). Het bedrijf geeft die dag geen korting, maar besteedt juist extra aandacht aan duurzaamheid door bert plantagie RefurNished te lanceren. "Op Green Friday starten we bij ons hoofdkantoor in Cuijk met het inzamelen van gebruikte bert plantagie-stoelen onder de naam RefurNished, onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid. De ingezamelde goederen geven we een tweede leven, door ze weer zo goed als nieuw te maken of ze terug te laten keren in de grondstofketen (indien mogelijk)."

Brand Director Peter van Schie: "Dit project verraadt onze visie en laat zien hoe flexibel en doelgericht onze organisatie is. We zijn trots op het draagvlak dat er intern voor dit initiatief is en hopen hiermee echt een verschil te kunnen maken, nu maar vooral in de toekomst."

Vouchervergoeding
Voor alle originele bert plantagie-stoelen biedt het bedrijf een vaste vouchervergoeding van 25 euro per stuk, ongeacht de staat. Die kunnen consumenten besteden aan:
- RefurNished-artikelen of andere "tweedekans" items bij het inleverpunt;
- Onderhoudsproducten of slijtageonderdelen in de online servicehop;
- Neuwe bert plantagie-producten bij de dealers.

Op Green Friday (24-11) gaat het inleverpunt voor het eerst open, van 10:00 tot 15:00 uur. Daarna kan men er elke zaterdag terecht (10:00-15:00 uur).

Meer informatie en de voorwaarden zijn hier te vinden.Trees for All

Op Green Friday (24-11) schenkt bert plantagie naast 25 euro in vouchervorm, ook één boom voor elke ingeleverde stoel. "Die boom doneren we via onze partner Trees for All. Op die manier dragen de deelnemers met het inleveren van hun oude stoelen direct bij aan het verbeteren van de biodiversiteit, luchtkwaliteit en leefbaarheid. Daarnaast planten we een boom voor elke bert plantagie-dealer in Nederland en België."

Pilotfase
RefurNished bevindt zich nog in de pilotfase. Daardoor kunnen consumenten vooralsnog hun oude bert plantagie-stoelen voorlopig alleen op gezette tijden inleveren bij het inzamelpunt. "Zo hebben we volledig zicht op de hele goederenstroom en kunnen we eventuele verbeteringen direct doorvoeren."

Meer informatie:
bert plantagie
[email protected]
www.bertplantagie.com