Rotterdamse ondernemers halen bijna 60.000 euro op met crowdfunding voor bloemenzaak

De Rotterdamse ondernemers Murriël Noorlander en Rein Hartevelt zijn een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering willen Noorlander en Hartevelt in het eerste kwartaal van 2024 een bloemenzaak openen in Rotterdam. In korte tijd is er al bijna 60.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 75.000 euro nodig.


Murriël Noorlander en Rein Hartevelt, ondernemers Noordervelt.

Noordervelt
Noordervelt is opgericht door de vrienden Murriël Noorlander en Rein Hartevelt. De afgelopen jaren hebben ze allebei gewerkt bij verschillende bloemisten in binnen- en buitenland. “In de afgelopen jaren is de behoefte om op eigen benen te staan steeds groter geworden. Daarom hebben we besloten onze krachten te bundelen en zijn we klaar voor de volgende stap: een eigen bloemenzaak in Rotterdam”, aldus Noorlander.

Duurzaam totaalconcept
De ondernemers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “De eerste contacten met duurzame bloemenleveranciers zijn al gelegd. We willen duurzaam geteelde en biologisch gekweekte producten verkopen. Daarnaast gaan we gebruikmaken van gerecyclede verpakkingsmaterialen”, vertelt Hartevelt. Naast de verkoop van bloemen en bijbehorende producten wordt Noordervelt ook een plek waar lokale kunstenaars en ondernemers de kans krijgen om hun producten tentoon te stellen. Hartevelt: “De eerste projecten zijn hier al voor besproken, denk aan lokaal gebrande koffie, keramiek en dus de biologisch gekweekte bloemen en planten.”

Crowdfunding
Om deze plannen uit te kunnen voeren, is geld nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op deze manier worden de plannen gefinancierd door een groep betrokken investeerders. In korte tijd is er al ruim 50.000 euro opgehaald, maar om de bloemenzaak werkelijkheid te laten worden is er minimaal 75.000 euro nodig.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in vijf jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 3,5%. Daarnaast is het mogelijk om cadeaubonnen aan te schaffen in de voorverkoop.

Er kan nog geïnvesteerd worden tot en met 31 december 2023.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.