Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HAANS Lifestyle klaar voor Meubelbeurs Brussel

Rens Haans: 'Voor een ondernemer als Caroline van Velze heb ik enorme waardering'

Meubelbeurs Brussel staat voor de deur. Van zondag 5 tot en met woensdag 8 november zetten tal van interieurbedrijven hun beste beentje voor. Een van de exposanten is Rens Haans van Haans Lifestyle, die samen met het jubilerende Passe Partout in hal 4 in een hele grote showroom haar noviteiten laat zien. Dat gaat een hele happening worden, als we Rens mogen geloven. "Ja, dat wordt te gek. En wat zijn we trots op ons partnership met Passe Partout, dat onder leiding van Dirk Steenbeke dit jaar het 25-jarig jubileum viert! Mooi dat we daar als Haans Lifestyle onderdeel van uit mogen maken."


Al vele jaren wordt onder leiding van Rens Haans, de derde generatie, met veel passie en liefde voor handwerk, vakmanschap en natuurlijke materialen de woonaccessoires-collectie samengesteld.

"We zijn dit jaar voor de invulling van de collectie van Haans Lifestyle samen gaan zitten, waarin Didier Puylaert (die naast agent ook de styling voorziet van de beurzen, showroom en diverse shopconcepten), Dirk en ik hebben gekeken naar wat we missen in onze Home Stories-collectie. We hebben ons de vraag gesteld: wat past daar nog bij wat wij verder kunnen invullen? Dat heeft geresulteerd in verschillende nieuwe modellen. Je moet dan denken aan bestaande collecties glaswerk, maar ook aan serie kussens in andere maatvoeringen, nieuwe kasten, lampen, mandwerk, maar ook in voor ons weer nieuwe materialen. Zo hebben we tafels met travertin bladen, aardewerk vazen, polyresin lampen, dus veel om naar uit te kijken", blikt Rens vooruit op Meubelbeurs Brussel.Hoe gaat het eigenlijk in de markt? Hoe kijk je terug op de afgelopen tien maanden met je bedrijf?
Rens: "Het zijn weer hele interessante maanden geweest dit jaar. We komen van een oververhitte markt die duidelijk zijn balans aan het zoeken is, waar we deze zomer - bij ons in ieder geval - even dachten: 'oei, het is wel erg rustig', maar gelukkig zien we dat de balans zich aan het hervinden is. Controle over voorraden en levertijden speelden hier bij ons en ook bij onze klanten een belangrijke rol."

Nu we je toch spreken: wat zou er moeten veranderen in de interieurbranche?
"Er zou meer aandacht moeten gegeven worden aan de sfeer in de winkels zodat de consument zich daar ook thuis voelt. De verkoop stopt dus niet bij enkel het artikel."

Wat vind je van het koopgedrag van consumenten anno 2023?
"Vandaag is er natuurlijk onrust in de wereld, dat maakt de consument onzeker. Dus kom ik terug op mijn vorig punt dat de klanten zich thuis/vertrouwd voelen bij de verkopers en in de winkels."

Waar liggen voor jouw bedrijf de beste kansen?
"Het nog intensiever samenwerken met onze klanten. Het gebeurt nu helaas veel te vaak dat goed verkopende artikelen uit de winkel verkocht worden en niet bijbesteld worden. Dat is werkelijk zonde, voor beide partijen. Focus hierop en ook de eigen collecties weer wat vergroten en zorgen dat onze klanten die zien te waarderen en dit opnemen."

Wat is de beste (verkoop)tip die je ooit hebt gehad?
"Iets wat ik nooit vergeet is dat mijn vader ons thuis altijd vertelde: als iets voor €15 goed verkoopt dan is het voor €10 gouden handel!"

Heb je een voorbeeldfiguur in het interieurwereldje?
"Er is niet specifiek een voorbeeld. Wel kan ik enorme waardering hebben voor bepaalde personen en dat zijn er best veel voor mensen die hun bedrijf met liefde runnen. Naast Dirk en verschillende collega's die ook op De Woonindustrie staan, kijk en volg ik graag het bedrijf Zuiver BV. Zo volg ik de reizen van art director Caroline van Velze. Wat een inspiratie! En dan de collecties die eruit voort komen. Heel tof.
Ethnicraft heeft nu een collectie Re-loved, waarin artikelen verkocht worden na reparatie. Echt klasse, een voorloper in de markt. Daarnaast denk ik aan Claudi, die hele mooie collecties in huis heeft die erg op de trends zijn samengesteld. Een echte specialist met een heel mooi netwerk van klanten waarop ik een beetje jaloers ben, maar met veel respect. Het zijn allemaal bedrijven waar je als ondernemer iets van op kunt steken.
Dichtbij huis is mijn broer een groot voorbeeld voor mij. Wat hij voor een prachtig bedrijf First Impression heeft neergezet. Ik ben heel benieuwd wat zij in de toekomst voor de interieurbranche kunnen betekenen."


In maart jl. vierde HAANS Lifestyle haar 55-jarig bestaan.

Meer informatie:
Haans Lifestyle
[email protected]
www.haanslifestyle.com

Passe Partout
[email protected]
www.passepartoutnv.be