De neven Michel Matla (44) en Cees Bergman (37) openen vandaag (woensdag 1 november) een Küchen-Dump in Woerden aan de Jaap Bijzerweg 15. Op dezelfde locatie op de Woonboulevard is al sinds 2018 Sani-Dump Woerden gevestigd. Bijzonder aan de nieuwe Küchen-Dump is dat er alleen maar keukens met inductie zijn geplaatst.
Küchen-Dump en Sani-Dump zijn beide onderdeel van moederbedrijf FG-Groep, dat met zeven merkformules actief is in de keuken-, woon- en sanitairbranche. De nieuwe keukenwinkel in Woerden is te vinden op de eerste etage van de combiwinkel en is 300 vierkante meter groot. Landelijk telt de franchiseformule voor winkels met Duitse kwaliteitskeukens voorzien van A-merken tegen bodemprijzen nu dertien vestigingen. Sani-Dump, dat dus al in het pand gevestigd was, heeft op de begane vloer de beschikking over 900 vierkante meter. In totaal werken er zes medewerkers in de combiwinkel.
De neven Cees Bergman (links) en Michel Matla (rechts) openen op woensdag 1 november een Küchen-Dump in Woerden.
Van het gas af
De neven Matla en Bergman werken inmiddels al vijf jaar samen, toen het tweetal gezamenlijk Sani-Dump Woerden opstartte. “Cees voelt meer als een broer voor mij, dan een neef”, vertelt Matla. “We zijn samen opgegroeid en vertrouwen elkaar door dik en dun. Het grappige is dat de verschillen tussen ons enorm zijn. Juist daardoor versterken we elkaar. Hij is superhandig en ik ben dat niet, maar boekhoudkundig ben ik weer sterk. Cees is communicatief heel sterk, terwijl ik wat rustiger ben. Zo vormen we samen een goed team.” Dat het tweetal voor het ondernemerschap koos is niet vreemd, aangezien de ouders van Matla ook zelfstandig ondernemer zijn. Matla: “We komen uit een ondernemende familie. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Cees voorstelde om samen een Sani-Dump te openen.”
Bijzonder aan de nieuwe Küchen-Dump is dat er in geen enkele keuken een gasfornuis is geplaatst. Matla: “Er worden steeds minder gasfornuizen geleverd door leveranciers. Daarom hebben we gekozen voor inductie. We merken dat klanten daar bewust naar vragen en dat is niet zo vreemd aangezien de overheid de wens heeft dat Nederland op termijn van het gas af gaat. Desgewenst kunnen we natuurlijk wel gasfornuizen leveren.”
Zelf verbouwen
Dankzij het ruime pand is het nu mogelijk voor de neven om naast sanitair ook keukens te verkopen. Groot voordeel voor het tweetal is dat zij zelf de verbouwing voor hun rekening konden nemen. “Cees is zelf gaan slopen en met uitzondering van het stucwerk hebben we alles zelf gedaan”, aldus Matla. Hierbij werden ze ondersteund door het personeel en hun vrouwen die zorgden voor de aankleding van de keukenopstellingen.
Matla en Bergman zijn ook eigenaar van de Sani-Dump in Gouda. Het ombouwen van die vestiging naar een combiwinkel zoals in Woerden is wellicht ook een optie voor de toekomst. “We kijken eerst hoe het bevalt in Woerden”, zegt Matla. “Juist doordat we veel zelf kunnen en een verbouwing dus minder hoeft te kosten, zou het mogelijk kunnen zijn.”
Over FG Groep
FG-Groep is de gemeenschappelijke noemer voor een ambitieuze groep bedrijven in onder meer de sanitair- en keukenbranche. Naast merkformules Keukenstunter, Meubel-sale en Sanistunter maken Sanisale, Keukensale, Sani-Dump en Küchen-Dump onderdeel uit van het moederbedrijf. Het franchisebedrijf bestaat uit bijna 170 vestigingen in Nederland, België en op Curaçao. Daarnaast heeft FG-Groep een vastgoedtak en een evenemententak. Het bedrijf is sinds oktober 2020 gevestigd in de voormalige poptempel van Heerhugowaard op het strand van Luna.
Meer informatie:
Küchen-Dump
www.kuechendump.nl