Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joaquín Hueso van Viccarbe: "Grenzen tussen ruimtes lijken bijna niet meer te bestaan"

Eerder dit jaar verliet Joaquín Hueso namens Viccarbe de mediterrane zon om te exposeren op een Nederlandse beurs. De meubelproducent nam namelijk deel aan de Workspace Design Show in Amsterdam. Tijdens het event toonde de Spaanse fabrikant een nieuw ontwerp, verkrijgbaar in twee verschillende varianten.

Viccarbe is zeker geen nieuwe speler op de Nederlandse markt. Door de jaren heen heeft het meubelbedrijf hier al meerdere projecten afgerond. Zo werkte het samen met ondernemingen als Rabobank, Shell en GGD. "Dit zijn enkele van de bedrijven waarmee we met veel plezier hebben samengewerkt. Hier hebben we onze mediterrane cultuur in hun faciliteiten overgebracht", vertelt Joaquín. "Overigens is Nederland een van de grotere exportlanden voor ons. Vandaar dat een deelname aan Workspace Design Show Amsterdam interessant was voor ons."


Joaquín Hueso en de nieuwe Aleta Executive stoel van Viccarbe.

Spaans design
Het meubilair van Viccarbe wordt al sinds jaar en dag lokaal geproduceerd in de regio Valencia, waar van oudsher veel meubelfabrikanten gevestigd zijn. 25 jaar geleden startte oprichter Víctor Carrasco met het maken van meubels. "Naast de eigen ontwerpen die we aanbieden, ontworpen door Carrasco zelf, werken we veel samen met Spaanse designers", aldus Joaquín. De gestoffeerde stoel Aleta Executive die onlangs gepresenteerd werd is hier een goed voorbeeld van.Aleta Executive
Tijdens de workspace-beurs werd er een nieuwe variant van Aleta gelanceerd: de Aleta Executive. Het meubelstuk is ontworpen door de Madrileense kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon. Hij staat bekend om zijn ontwerpen, interieurs, stedelijke installaties, sculpturen en schilderijen. Joaquín voegt toe: "Aleta Executive is verkrijgbaar in meerdere afwerkingen en onderstellen. Het ontwerp stelt je in staat om twee verschillende materialen te combineren in zowel het interieur als het exterieur." De stoel is aanbevolen voor vergaderruimtes, directiekantoren, trainingscentra, maar ook in eigentijdse woonkamers.Grenzen tussen ruimtes bestaat bijna niet meer
De focus van Viccarbe ligt voornamelijk op de projectmarkt. De meubelen schitteren onder andere in kantoren, werkomgevingen, hybride ruimtes, woningen, restaurants en hotels. Joaquín legt uit dat het verschil tussen deze ruimtes steeds kleiner wordt. "In een snel veranderende wereld lijken de grenzen tussen ruimtes bijna niet meer te bestaan, kantoren lijken op hotels, hotels lijken op huizen... Het leefgebied is een paraplu geworden die steeds meer vergelijkbare ruimtes verzamelt."Meer informatie:
Viccarbe
Camí el Racó 23, P.I. Norte Beniparrell
46469 Valencia - Spanje
(+34) 96 120 10 10
info@viccarbe.com
www.viccarbe.com