Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse tapijtenfabrikant gedagvaard wegens onopzettelijke doding

Associated Weavers, een producent van tapijt met ruim zeshonderd personeelsleden, is door het arbeidsauditoraat voor de Oudenaardse strafrechter gedagvaard wegens onopzettelijke doding. Aanleiding was het dramatische arbeidsongeval op 4 februari 2022 waarbij de jonge mecanicien Aaron Dhondt (27) uit Oudenaarde om het leven kwam. Toen hij onder de machine lag, kwam een zwaar onderdeel los en werd hij geplet. Dat meldt Het Nieuwsblad.



De arbeidsauditeur eist een boete van 40.000 euro voor het bedrijf, terwijl de verdediging de rechtbank verzoekt om de gunst van strafopschorting. De advocaat van Associated Weavers verduidelijkte dat de machine naar beneden was gekomen als gevolg van een persluchtlek. Het slachtoffer had twee jaar bij het bedrijf gewerkt, bezat zes jaar ervaring en was een bekwame monteur. Hij had de vereiste veiligheidsinstructies ontvangen, maar was toch onder de machine gekropen zonder eerst op de noodstop te drukken. Dit leidt tot een gedeelde verantwoordelijkheid in het incident." De rechtbank doet uitspraak op 20 oktober.

Publicatiedatum: