Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Ook weer meer klanten in de ruim 3.300 winkels in 48 landen'

JYSK ziet omzet opnieuw stijgen

De omzet van JYSK is in het boekjaar 2022/23 met 6,3 procent gestegen tot 38,5 miljard Deense kronen (5,2 miljard euro). Dat betekent een nieuw record voor de internationale woonwinkelketen.

Ondanks de wereldwijde uitdagingen, zoals inflatie en stijgende kosten, heeft JYSK opnieuw een sterk omzetresultaat behaald van 38,5 miljard Deense kronen (5,2 miljard euro) in het boekjaar 2022/23, dat eind augustus is afgesloten.

JYSK verwelkomde ook weer meer klanten in de ruim 3.300 winkels in 48 landen. Het aantal klanten steeg in het boekjaar 2022/23 met 1,2 miljoen ten opzichte van het jaar ervoor.

De nieuwe president en CEO van JYSK, Rami Jensen, is blij met de resultaten. "Ik ben erg trots op het harde werk van onze medewerkers en de omzet die we vandaag kunnen presenteren. De retailmarkt staat wereldwijd nog steeds onder druk en het vertrouwen en de koopkracht van de consument is laag. Maar JYSK staat bekend om producten van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen en dat is terug te zien in onze resultaten en het feit dat klanten ervoor blijven kiezen om bij ons te winkelen."

Uitbreiding zit in het DNA
Ondanks de externe factoren die een uitdaging vormen voor de wereldwijde retailmarkt, zet JYSK de uitbreidingsplannen voort. In mei 2023 opende JYSK de eerste twee winkels in Turkije. In totaal zijn er in het boekjaar 2022/23 nog eens 135 winkels geopend, evenveel als het jaar ervoor. Naast deze winkelopeningen investeerde JYSK ook in 619 andere winkelactiviteiten, zoals het verhuizen en uitbreiden van bestaande winkels en de ombouw naar het nieuwste winkelconcept 3.0.

"Groei zit in ons DNA, dat laten onze resultaten, openingen en andere winkelactiviteiten in het boekjaar 2022/23 duidelijk zien. In het afgelopen jaar hebben we ook een belangrijke mijlpaal bereikt: meer dan twee derde van onze winkels is ingericht volgens ons succesvolle 3.0-concept. We zijn niet van plan om het de komende jaren rustiger aan te gaan doen", zegt Rami Jensen, President en CEO van JYSK.

JYSK heeft ook geïnvesteerd in IT-oplossingen om met Unified Commerce een meer naadloze winkelervaring te creëren voor klanten. Het systeem is geïmplementeerd in alle winkels in Denemarken en er worden voorbereidingen getroffen voor de verdere uitrol in Spanje, Portugal en Frankrijk.

JYSK publiceert het jaarverslag op donderdag 30 november, inclusief de winstcijfers in het boekjaar 2022/23.

Feiten en cijfers
- Omzetstijging van 6,3 procent naar 38,5 miljard Deense kronen (5,2 miljard euro)
- Groei van het aantal klanten met 1,2 miljoen
- Opening van 135 nieuwe JYSK-winkels in heel Europa
- Opening van de eerste 2 winkels in Turkije
- 619 winkelactiviteiten bovenop 135 nieuwe JYSK-winkels

Meer informatie:
JYSK
www.jysk.nl

Publicatiedatum: