Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robots halen binnenkort eigenhandig containers van de OTTO Group leeg

Binnenkort zullen medewerkers van het pakketbedrijf Hermes niet langer handmatig containers hoeven uit te laden, aangezien robots deze taak zullen overnemen. Moederbedrijf OTTO Group heeft besloten om robots in te zetten voor verschillende bedrijfsonderdelen, wat voor het eerst op zo'n grote schaal gebeurt in samenwerking met partner Boston Dynamics, een toonaangevende leverancier van robots voor de zakelijke markt.

De investering van OTTO Group is ingegeven door de arbeidsschaarste, waardoor met dezelfde hoeveelheid personeel meer werk kan worden verricht. Boston Dynamics zal twee soorten robots leveren aan de dochterondernemingen van OTTO Group. Ten eerste is er de Stretch, die gespecialiseerd is in het lossen van zeecontainers. Binnen twee jaar zullen tientallen van deze robots op twintig locaties worden ingezet, met als uiteindelijk doel ze op alle locaties te implementeren, waaronder de fulfilmentcentra van pakketvervoerder Hermes.

De Stretch-robot wordt momenteel in een pilotproject gedemonstreerd bij DHL:

Bron: Emerce

Publicatiedatum: