Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage van Maison&Objet

Van 7 tot en met 11 september was het allemaal te doen in Parijs. Tienduizenden vakbezoekers bezochten de Parijse hoofdstad om af te reizen naar het expositiecentrum in Villepinte waar Maison&Objet plaatsvond. Honderden internationale interieurmerken op het gebied van design, home decor en lifestyle hadden hun nieuwste producten tentoongesteld.


Bekijk hier de gehele collectie van Maison&Objet.

Het thema van deze najaarsbeurs was 'de zoektocht naar genoegens' en toont volgens de organisatie veel nieuwe kleuren, extravagantie, durf en humor. ''Het inspiratiethema zal de bezoekers uitnodigen tot herontdekking van het leven, vrij zijn van bezuinigingen en beperkingen (na coronatijd red.) en genieten van de kleurrijke, gedurfde interieurs,'' liet de organisatie vooraf aan de beurs weten.

Ondanks de hitte was het goed druk. En dit was zeker ook terug te horen tijdens onze rondgang langs de Belgische en Nederlandse standhouders. Tof te zien dat veel bedrijven na jaren van weggeweest, weer deelnamen dit jaar. Denk hierbij aan PTMD, Fest Amsterdam en Riviera Maison. Grote speler Eichholtz miste daarentegen.

Gespotte trends
Wat de organisatie vooraf al aangaf, was zeker niet te missen tijdens de beurs: kleur, kleur en nog eens kleur! In vazen, meubilair, servies, verlichting en zelfs de tegeltjes aan de wand. De bezoekers konden er niet omheen!

Daarnaast waren er nieuwe materialen te zien; waar we vooral veel donker eiken zagen, komt de lichte variant van eiken ook weer terug! En dan wel of niet gerecycled... In met name stoelen, waarvan de houten variant weer erg in opkomst is.
Ook is travertin nog steeds populair en wordt het toegepast als tafelblad, op salontafels en bijvoorbeeld als afwerking op dressoirs.De organische vormen zijn blijkbaar nog steeds erg trendy want deze waren ook deze editie weer veel terug te zien in vloerkleden, banken en fauteuils.

En uiteraard de bouclé stof, die ook nog niet is weg te denken in het interieur. Wel zagen we deze stof in een iets minder grove variant. Naast de bouclé, komt de ribstof ook weer helemaal terug en dan met name in een grove vorm.

Tot slot vonden we het leuk de retro style terug te zien in ontwerpen, met name in de verlichtingsobjecten.

Bekijk hier de fotoreportage van Maison&Objet.