'Fabriek van kantoorinrichter Ahrend in Sint-Oedenrode heeft een heel ander gezicht gekregen'

'Geen stalen kasten maar gestoffeerde loungebanken. Compleet kantoormeubilair, inclusief stoelen. De fabriek van kantoorinrichter Ahrend in Sint-Oedenrode heeft een heel ander gezicht gekregen'. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Wat voorheen een productiebedrijf was, is nu omgetoverd tot een assemblagefabriek. Onderdelen voor diverse producten worden ingekocht en ter plaatse geassembleerd. Dit geldt ook voor de bureaustoelen waarbij zittingen, schuim en andere onderdelen op een productielijn worden samengevoegd.

Houten bureaubladen komen grotendeels uit de Ahrend-fabriek in Praag, waar momenteel een nieuwe, volautomatische houtbewerkingsfabriek wordt gebouwd. Dit zal efficiëntere productie en een hogere output mogelijk maken. Het bedrijf is van plan om nieuwe producten te ontwikkelen, zoals lockers, om aan de behoeften van kantoormedewerkers te voldoen.

Ondanks wereldwijde uitdagingen zoals inflatie en tekorten aan materialen, heeft het bedrijf een stabielere en veerkrachtigere positie bereikt. Dit heeft geleid tot een stijging van de omzet met 14% tot 320 miljoen euro in 2022, voornamelijk door de groeiende verkoop van producten als vergaderboxen en belcellen, evenals prijsaanpassingen. De winst voor belasting is gestegen tot 3,8 miljoen euro.

Voor de komende jaren is het bedrijf optimistisch, met een gestabiliseerde toeleveringsketen en hersteld serviceniveau na de uitdagingen van de pandemie. Er wordt nu ingezet op verdere digitalisering om de interne efficiëntie te verbeteren, klantcommunicatie te versterken en beter zicht te krijgen op de toeleveringsketen. Er is nog ruimte voor verdere optimalisatie, aldus Verspuij in het AD.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.