Productie gedeeltelijk verplaatst

Door gespannen markt twee fabrieken van Duitse meubelfabrikant gesloten

Gezien de gespannen situatie op de meubelmarkt wordt de productie van Maja-meubels op de locatie Kasendorf eind oktober stopgezet. Het bedrijfspand met bijbehorend vastgoed wordt verkocht aan een naburig bedrijf. Dit treft ongeveer 200 medewerkers die jaarlijks ongeveer 280.000 meubelen produceren voor woon-, kantoor- en mediaruimtes. In de toekomst zal de productie van een kernassortiment van de voorheen in Kasendorf geproduceerde opbergmeubels, zoals ladekasten en kasten, binnen de Vivonio-bedrijvengroep worden ondergebracht. Vandaag zijn de medewerkers geïnformeerd over het besluit. Het management streeft ernaar om snel met de ondernemingsraad tot een belangenafweging en een sociaal plan te komen. Dat meldt Moebelkultur.

"Onze klanten hebben Maja-Möbel in Kasendorf altijd ervaren als een betrouwbare partner die de beste kwaliteit levert. Helaas moeten we nu een einde maken aan de bijna zestigjarige geschiedenis van onze fabriek en het werk in onze logistieke locatie in Bad Berneck, die in 2022 werd opgericht. We zullen dit doen met respect en erkenning voor de mensen die de Maja-fabriek in Kasendorf kenmerken: onze gewaardeerde medewerkers, die altijd hebben samengewerkt met een sterke teamgeest", zegt algemeen directeur Nicolas Kammerer.

Naast de fabriek in Kasendorf staat ook de meubelfabriek Maja in Wittichenau, die onafhankelijk is van Kasendorf, op instorten. De productie daar stopt naar verwachting eind december 2023. De reden: de grote klant daar heeft de langdurige samenwerking beëindigd en gaat in de toekomst in het buitenland winkelen. Het ordervolume van de meubelfabriek in Wittichenau is onlangs teruggebracht van ongeveer zes miljoen naar momenteel 1,5 miljoen meubelstukken – voornamelijk ladekasten en planken. Volgens het persbericht konden ondanks intensief zoeken geen nieuwe orders van de vereiste omvang worden verworven. In Wittichenau worden ongeveer 450 medewerkers getroffen door de sluiting. Ook hier is het de bedoeling om snel met de ondernemingsraad over de details te onderhandelen. Beide fabrieken gaan op zoek naar nieuwe leerbedrijven voor de stagiaires.

"Maja-Möbelwerk Wittichenau heeft onze klanten altijd betrouwbaar en professioneel beleverd. Dit zal ook onze motivatie zijn tot 31 december. Helaas moeten we dan het meer dan dertigjarige succesverhaal van onze fabriek beëindigen. We zullen dit doen met respect en waardering voor de mensen die de fabriek onderscheiden: onze medewerkers", zegt Uwe Gottschlich, directeur van Maja-Möbelwerk GmbH.

De meubels van Maja Möbelwerk worden ook in Nederland verkocht, onder andere via het online platform Bol.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.