CEO Fedustria reageert verbolgen na denigrerende opmerking van topambtenaar

Pierre R├ęgibeau, tot voor kort de Belgische rechterhand van Europees commissaris Margrethe Vestager, trekt ten strijde tegen het ook in Europa opkomende protectionisme. "Als Europese zware industrie verdwijnt, dan is dat maar zo", zegt hij in een interview met De Tijd.

Deze woorden schieten in het verkeerde keelgat bij Karla Basselier, CEO van Fedustria. "Verontwaardigd. Straf te moeten lezen dat een topambtenaar bij de Europese Commissie meent dat we de zware industrie binnen Europa beter kwijt dan rijk zijn. Er is wel degelijk een dreiging tot de-industrialisering indien we niet intelligent bouwen aan een nieuwe Europese strategie om de concurrentiekracht van de Europese industrie te verstevigen."De topvrouw van de beroepsvereniging van bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelindustrie komt op voor de zware industrie: "De industrie is de motor voor welvaart, voor groei, voor jobs en voor koopkracht van burgers. Het is juist die groei die ervoor zorgt dat de industrie blijft investeren in Europa en inzet op de groene transitie. De industrie is een noodzakelijke schakel voor een duurzame economie.
Laten we dus asjeblieft zorgen dat ook een intelligent en systemisch beleid bijdraagt tot een verduurzaamde industrie, verankerd in Europa." Juist dan kan er volgens Karla gefocust worden op competitiviteit, rechtszekerheid, innovatie, fiscaliteit en een circulaire economie.Meer informatie:
Fedustria
www.fedustria.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.