Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marton Panis, eigenaar Next Floors BV:

"We zijn het meest duurzame (giet)vloerenbedrijf van Nederland"

Bij Next Floors in Gilze-Rijen creëren ze op maat gemaakte vloeren met een circulaire visie, waarbij recycle, reuse en reduce centraal staan. "Met trots kan ik vertellen Next Floors het meest duurzame (giet)vloerenbedrijf van Nederland is", stelt eigenaar Marton Panis. Hij legt uit dat dit bevestigd wordt door certificaten van hun leverancier.

"In 2021 ontvingen ze het klimaatneutraal certificaat van het toonaangevende instituut voor Duurzaamheid en Economie in Münster." Daarnaast voegt Next Floors een uniek element toe aan de vloeren, namelijk Flakes en/of bolletjes gemaakt van gerecycled afval plastic. Ze zijn exclusief distributeur voor Nederland van PSF® (Plastic Soup Future).

Marton Panis, eigenaar Next Floors BV. Rechts is een van de duurzame gietvloeren te zien.

Niet enkel loze woorden
Ruim 5,5 jaar geleden integreerde Next Floors als eerste PSF® Flakes in gietvloeren met een duurzame topcoating, voorzien van alle vereiste Duitse certificeringen. "Dus onze gietvloeren zijn werkelijk milieuvriendelijk, en geen loze woorden. Alles wat wij doen is verifieerbaar en openbaar."

Al 4,5 jaar verwerkt Next Floors dit ook in troffelgrind vloeren. "Het is niet alleen esthetisch mooi, maar ook bestand tegen ruw en intensief gebruik. Dit is ideaal voor locaties zoals scholen, kinderdagverblijven, overheidsgebouwen en kantoren, waarbij BREEAM-eisen gelden. Zo hebben we onder andere bij de voedselbank in Gilze Rijen een PSF Vloer gemaakt. Waar we nu ook ‘vrienden’ van zijn."Sociale verantwoordelijkheid
Daarnaast speelt sociale verantwoordelijkheid een grote rol. Next Floors werkt samen met Amarant, dat via dagbesteding prachtig werk verricht. "Het afvalplastic, oude zwarte plantenbakjes en traytjes van een grote hovenier, worden naar Amarants werkplaats gebracht", legt Marton stap voor stap uit. Hij benadrukt dat het plastic niet meer naar de verbrandingsovens gaat, in het water terechtkomt of wordt geëxporteerd. "Het wordt met de hand in kleine stukken geknipt, gereinigd en gedroogd. Vervolgens gaat het minstens zes keer door de shredder." Het PSF materiaal wordt verwerkt in de vloeren van Next Floors.


Rechts de kleurpresentatie van de Vita Sabbia.

Overige vloeren
Hier blijft het niet bij. Als je de website van Next Floors bezoekt kom je bijvoorbeeld de Vita Sabbia tegen, een PU vloer met toevoeging van zwart zand waardoor er unieke vegen, melering in de vloer komt. "De uitstraling van een gevlinderd betonvloer met het comfort van een vloeistofdichte, kleurechte flexibele PU vloer. In 15 verschillende kleuren te krijgen. Dan is er ook nog de ‘verkleurende-vloer’. Een hufterproof-vloer, die verkleurt onder invloed van lampen. Uniek en gemaakt met Dubai glitters. Het is dus de moeite waard om een kijkje te nemen...", besluit Marton.

Meer informatie:
Next Floors
Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
+31(0)161 728 900
[email protected]
www.nextfloors.nl

Plastic Soup Future (PSF)
Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
+31(0)630 080 398
[email protected]
www.psf.eco