Voormalig grootste meubeldistributeur België vraagt faillissement aan

De interieurwinkels van Meubelgroep Heylen hebben dinsdag de boeken neergelegd. Het gaat om Meubelen Heylen in Peer en Kortenberg, De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel, meubelwinkel Meevita in Peer en Interieur Plus in Peer. Eerder kreeg de meubelgroep bescherming tegen schuldeisers. In vier maanden tijd moest de financiële aderlating na corona rechtgetrokken worden. Echter is dit niet gelukt. De rechtbank kon een verdere bescherming tegen schuldeisers niet langer verantwoorden. Daarom werd gisteren het faillissement aangevraagd.

TV Limburg weet te melden dat het niet langer boterde tussen oprichter Denis Heylen en zijn zoon Koen, die het familiebedrijf enkele jaren geleden overnam. De filialen hebben zo'n 50 man in dienst.Geschiedenis
Op 29 maart 1970 houdt Denis Heylen de meubelzaak met zijn naam boven de doopvont. Wat begint met een kleine toonzaal in het Limburgse Peer, zal op enkele decennia uitgroeien tot een volwaardige meubeldistributeur.

Heylen is ondertussen al 50 jaar als meubelspecialist actief in België, Nederland en Duitsland. In 1993 wordt het nog uitgeroepen tot grootste meubeldistributeur in België. Het volgende jaar bezoeken ruim 500.000 Belgen, Nederlanders en Duitsers de toonzalen in Peer en Kortenberg. In totaal werken er 120 medewerkers bij het meubelbedrijf. Bij de eeuwwisseling zet het bedrijf zijn uitbreidingspolitiek verder met de overname van Möbel Meessen in Eynatten.

Meer informatie:
Meubelen Heylen Peer
Baan naar Bree 123
3990 Peer
www.meubelen-heylen.com

De Prijzenklopper
Peerderbaan 135
3940 Hechtel-Eksel
www.deprijzenklopper.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.