Fabrikant Klöber overweegt stap naar Nederlandse retail te maken

Tom van den Berg: "Onze meubels zijn mogelijk ook interessant voor woninginrichters"

Zo'n 90 jaar geleden presenteerde Margarete Klöber met de verende gezondheidsstoel Polstergleich een baanbrekende concept van bewegend zitten. Door de jaren heen is het bedrijf doorontwikkeld tot een volwaardige Europese fabrikanten van kantoormeubelen. Ook op de Nederlandse markt zijn de producten van Klöber te vinden. Vandaar dat de organisatie uit Owingen ook terug te vinden was op Design District in Rotterdam.

Ondanks het feit dat Klöber nog steeds kantoormeubelen produceert, is er veel veranderd ten opzichte van 1935. Niet alleen het bedrijf ontwikkelde zich door, ook de markt is compleet anders geworden. Dat maakt dat Klöber momenteel op het punt staat om een nieuwe weg in te slaan.


Tom van den Berg, sales manager Nederland bij Klöber.

Kleine stap naar woninginrichters
Decennia lang heeft de Duitse meubelproducent zich namelijk uitsluitend op de projectmarkt gericht, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. "Plat gezegd hebben we tot nu toe enkel kantoren ingericht", zegt Tom van den Berg, sales manager Benelux. "Maar door de jaren heen zijn kantoren steeds huiselijker geworden. Daar hebben we uiteraard onze designs op aangepast. Nu zijn we op het punt gekomen dat onze meubels ook wel eens interessant zouden kunnen zijn voor de woninginrichters."


CoMeet-stoelen.

Eerste stappen gezet
Mede hierdoor nam Klöber voor het eerst deel aan imm cologne. Op de meubelbeurs toonde het meubellabel onder andere de CoMeet-collectie, bestaande uit stoelen en tafels. "We zitten in een aftastende fase, waarin we kijken of er vanuit de retail vraag is naar onze producten. Het is voor ons een compleet nieuwe sector, maar de eerste reacties zijn positief. Zo hebben we in Keulen al leuke gesprekken gehad met woonwinkelketens. De eerste stappen zijn dus gezet..."


WOOOM-fauteuils.

Meer informatie:
Klöber GmbH
Hauptstraße 1
88696 Owingen
+49 (0) 75 51 - 838-0
info@kloeber.com
www.kloeber.com

Tom van den Berg - Sales Manager Nederland
tom.vandenberg@kloeber.com
+49 (0) 7551 8380
+31 (0) 630 261 930


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.