Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Experience center wordt in totaal eigentijdse jas gestoken

Meubelfabriek De Toekomst bouwt aan de toekomst

Meubelfabriek De Toekomst uit Beesd houdt zich momenteel, naast het produceren en verkopen van voornamelijk zitmeubelen, ook bezig met het verbouwen van het experience center. Deze inspirerende ruimte wordt geheel vernieuwd en krijgt een eigentijdse uitstraling.


V.l.n.r.: Timon Scholten, Hans Stokvis en Tom Dissel te Beesd.

De gigantische ruimte op de bovenverdieping aan de Industrieweg 1 te Beesd is helemaal leeg. Werkmannen zijn bezig de nieuwe showroom al wat vorm te geven. Het plafond knalt er duidelijk uit: golvende lijnen met constructieve houten balken, die het dak dragen. ''Waar voorheen het bijzondere plafond amper zichtbaar was, trekt dat nu direct de aandacht,'' vertellen Timon Scholten en Tom Dissel (beiden van IJcoon) en Hans Stokvis (De Toekomst) in de grote lege ruimte te Beesd.

Inspirerend
In een vergaderruimte worden diverse renders getoond, van het ontwerp dat is gemaakt door Esmee Moes, interior designer bij haar gelijknamige Studio. Nadat haar ontwerp is goedgekeurd, begeleidt ze de bouw en inrichting van het nieuwe experience center.

''Er worden diverse stijlkamers gecreƫerd, waarin de producten van IJcoon en De Toekomst gecombineerd gepresenteerd gaan worden. Beide merken versterken elkaar en zo profiteren we van elkaars kracht. De losse stijlkamers worden gescheiden door semi transparante gordijnen van De Ploeg. Ook zal gebruik worden gemaakt van diverse materialen en moderne technieken, zoals tv schermen waarop beelden worden weergegeven van bijvoorbeeld het ambachtelijke werk dat uitgevoerd wordt in de meubelfabriek, die op dezelfde locatie is gevestigd.''

In het middelpunt wordt een bar gepositioneerd. ''We kunnen hier gasten ontvangen en in deze mooie en inspirerende ruimte huisshows organiseren en eventueel andere events. De gehele huisstijl wordt dus moderner en wordt in een eigentijdse jas gestoken.''


Hans Stokvis en Esmee Moes voor de diverse renders van het vernieuwde experience center.

Geschiedenis
Meubelfabriek de Toekomst is een rasecht familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Al vanaf het begin van de vorige eeuw was men werkzaam in de houtindustrie waarna in 1955 officieel Meubelfabriek de Toekomst werd opgericht. Vanaf dat moment heeft men zich toegelegd op het produceren en verkopen van meubelen, voornamelijk zitmeubelen.

Hans vertelt: ''Een zeer sterk punt vanaf het begin was de eigen ontwikkeling. Tot op de dag van vandaag worden alle ontwikkelingen binnen het eigen bedrijf gedaan. Zodoende blijven we toonaangevend en is men zeker van een product dat aan eisen van de huidige consument voldoet. Deze mooie en lange geschiedenis willen we ook meer benadrukken in het nieuwe experience center. Velen weten niet dat het bedrijf al zolang bestaat, dus we willen dit meer onder de aandacht brengen.''

Huisshow
Het nieuwe experience center zal in september officieel heropend worden, dit in combinatie met een huisshow. Tijdens dit event zal er ook life cooking plaatsvinden en zullen de bezoekers en gasten in de watten worden gelegd met hapjes en drankjes. Tevens kan uiteraard kennis gemaakt worden met de nieuwe presentaties, modellen en materialen van IJcoon en De Toekomst in de totaal vernieuwde showroom.

Meer informatie:
Meubelfabriek De Toekomst
Industrieweg 1
4153 BW, Beesd
mail@de-toekomst.nl
www.de-toekomst.nl