Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Artemis Group boekt opnieuw een goed jaar

Het fiscale jaar 2022 stond in het teken van wereldwijde economische uitdagingen en toenemende geopolitieke spanningen. De economische situatie werd gekenmerkt door volatiele grondstofprijzen en stijgende energie- en logistieke kosten. Er waren enorme inspanningen nodig om de toeleveringsketens stabiel te houden. De inflatie liep in veel landen sterk op en de wisselkoersen waren aan sterke schommelingen onderhevig. Over het algemeen bleef de consumentenvraag het hele jaar dalen.Veel van de bedrijfsactiviteiten van de Artemis Group bleken echter veerkrachtig in deze moeilijke omgeving en behaalden een stabiele of zelfs verbeterde winstgevendheid. De geconsolideerde netto-omzet van de Artemis Group steeg met 9,6% tot 3,74 miljard euro. De organische groei bedroeg 304,18 miljoen euro (8,9%).

Ondanks de ongunstige bedrijfsomgeving verhoogde Artemis Group zijn bedrijfsresultaat (EBIT) dankzij een hogere netto-omzet en een goede kostenbeheersing. EBIT steeg met 21,10 miljoen euro tot 236,88 miljoen euro, een stijging van 9,8%. Vergeleken met 2021 daalde de winst na belastingen met 29,2% van 322,81 miljoen euro naar 228,44 miljoen euro als gevolg van het ontbreken van positieve eenmalige effecten, vergelijkbaar met het voorgaande jaar.

Meer informatie:
Artemis Group
www.artemis-holding.com

Publicatiedatum: