Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

85-jarige CEO van Jori heeft medelijden met vrienden die op hun 60e met pensioen gaan

In België is de officiële pensioenleeftijd 65 jaar. Maar Juan Jorion, oprichter van Jori, moet er op zijn 85e levensjaar nog niet eens aan denken. In 1963 richtte hij de meubelfabrikant uit Wervik op. Na 50 jaar krijgt hij er geen genoeg van. "Ik heb medelijden met mijn vrienden die op hun zestigste met pensioen gaan", zegt hij in een interview met De Tijd.



Op de website legt Juan uit hoe hij met zijn 'werknemers' omgaat: "Designers zijn eerst en vooral creatieve mensen. Je kan van hen geen werknemers maken, want ze hebben hun vrijheid hard nodig. Maar toch wil je dat ze enkel voor jou vernieuwen. Dus kwam ik met een tussenoplossing op de proppen, waarbij ze én hun vrijheid én hun zekerheid vrijwaren. Om de drie maanden komen we met dezelfde groep designers samen. We luisteren naar hun vernieuwende ideeën, en als er eentje bovenuit steekt, ontwikkelen we het. Op die manier is de befaamde JORI relaxfauteuil ontstaan. Maar we hebben niet altijd succes. Soms kosten die ideeën me stukken van mensen. Soms zijn ze winstgevend. Maar altijd is het plezierig."

Lees hier het complete (premium) interview.

Publicatiedatum: