Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bijeenkomst ‘Antwerp Design Week - get together’

Geert-Jan Van Cauwelaert: "We staan hier omdat we onszelf een opdracht hebben gegeven"

"Hoe straf is het eigenlijk dat wij hier met 31 bedrijven uit eenzelfde sector samen zijn in deze prachtige zaal. Velen onder ons zijn bevriend, sommigen concurrent en anderen nog bijna onbekend bij elkaar. We staan hier omdat we onszelf een opdracht hebben gegeven, een opdracht met een gemeenschappelijk doel. En dat is: Onze bedrijven versterken door samen klanten te overtuigen naar het prachtige Antwerpen te komen om hier contacten te leggen en hun aankopen te plaatsen." Dat zei voorzitter Geert-Jan Van Cauwelaert van Antwerp Design Week (ADW) vrijdagmiddag op een bijeenkomst in het stadhuis van Antwerpen, waar delegaties van de deelnemende bedrijven waren samengekomen om kennis met elkaar te maken. 


Burgemeester De Wever (op de achtergrond links van het midden) hield een toespraak op de bijeenkomst van ‘Antwerp Design Week - get together’, waarop vrijwel alle deelnemende ondernemers waren afgekomen.

"Eigenlijk zijn wij een nieuwe gilde", ging Van Cauwelaert verder. "Een gilde staat immers voor vakmanschap en samenwerking. Maar wie aan een gilde denkt, denkt ook aan een Gildehuis... Liefst natuurlijk een op de Grote Markt. Misschien kunnen de burgemeester en schepen ons hierbij helpen? We zouden zo'n gildehuis goed kunnen gebruiken, want het is niet de bedoeling om van Antwerp Design Week een eenmalig event te maken. ADW moet een begrip worden in de hoofden van retailers, architecten, hoteleigenaars en restaurateurs. En dit tot ver buiten de landsgrenzen. 
Voila, de designgilde is geboren", hield Van Cauwelaert zijn gehoor, waaronder burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis, voor. "lk ben ervan overtuigd dat de eerste editie van 7 tot 18 juni een succes wordt en dat het vele bedrijven mag inspireren om volgend jaar ook deel te nemen." 


Een blik op een deel van de aanwezige deelnemers van ADW.

Moedig
"Het is uitzonderlijk en moedig dat deze 31 bedrijven, samen goed voor een omzet van een kleine miljard euro, de krachten bundelen", vindt De Wever, die Antwerpen de retailhoofdstad van België noemde. "We zijn groeiende, steeds meer klanten komen naar hier. Op het gebied van creativiteit zijn we ook toonaangevend. 20.000 mensen werken in deze sector."

Volgens schepen Koen Kennis vind je de 'hele wereld' hier in Antwerpen. "We zijn 'de winkelstraat' van De Lage Landen. Aan de Antwerp Design Week hebben zich in elk geval klinkende namen verbonden", sprak hij lovende woorden. 


Voorzitter Geert-Jan Van Cauwelaert van ADW (rechts) met burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis (midden). 

Meer informatie:
Antwerp Design Week 
www.adw.life