Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Een serie achthoeken die allemaal met elkaar zijn verbonden'

Mira Nasruddin rond droomproject af: landelijke woning krijgt complete metamorfose

Persoonlijke interieurs ontwerpen waarin de karakters van de bewoners zichtbaar zijn, dat is wat Mira Nasruddin het liefst doet. Tijdens een recent project van MIRA Interieur & Meubelontwerp kon ze haar ei kwijt. Midden in de Zuid-Hollandse polder, in de buurt van Giessen, was een landelijke woning klaar voor een metamorfose. Het excentrieke geraamte bleef bestaan, maar het interieur moest op de schop.


Mira Nasruddin van MIRA Interieur & Meubelontwerp.
Fotografie: Peter Baas.


Serie achthoeken
Het huis is voor de huidige eigenaar niet onbekend. Zijn vader heeft het ooit ontworpen en zelf is hij er opgegroeid. De woning wordt gekenmerkt door de vorm: een serie achthoeken die allemaal met elkaar zijn verbonden. "De zichtlijnen zijn een belangrijke focus in dit project. Je komt niet vaak huizen tegen waarin elke ruimte zichtbaar is vanuit elke andere kamer, inclusief de tuin. Het is een huis van grote gebaren, die alle ruimtes met elkaar verbinden”, legt Mira uit aan Excellent Magazine. De architect en bewoner liet zich bij het ontwerpen van het woonhuis inspireren door een hooiberg. Open verbindingen
De bewoners vroegen Mira mee te denken over het interieur. "Ik heb het interieur ontworpen met zoveel mogelijk open verbindingen. De entree, leesruimte, keuken, eet- en woonkamer lopen in elkaar over. Hierdoor integreert het interieur met de buitenomgeving. Dit geldt zowel qua materialen als qua vorm." Ook Quooker en B. Mostert Timmerwerk werkten mee aan het project.Verwijzingen naar vroeger
"Een project is wat mij betreft geslaagd als de opdrachtgever zichzelf thuis voelt in zijn of haar nieuwe interieur", aldus Mira. Daarom zijn er verschillende verwijzingen naar vroeger. In de moderne nis bij de haard zie je bijvoorbeeld een paard. Dit is een knipoog naar de geschiedenis van de woning. De vader van de eigenaar had destijds namelijk een paardenfokkerij.Naast gepassioneerd interieurontwerpster geeft Mira met haar meubelmerk Plankstaal invulling aan haar andere passie: meubeldesign en ontwikkeling daarvan. Dit resulteert in duurzaam, minimalistisch design, een strakke constructie van planken en staal. Gemaakt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer informatie:
MIRA Interieur & Meubelontwerp
Lakerveld 216 
4128LL Lexmond
+31 629 106 099
[email protected]
www.miranasruddin.com