Wel flink minder omzet doe-het-zelf-, keuken- en vloerenwinkels

Meubel- en woninginrichtingszaken in de plus!

De detailhandel heeft in maart 4,1 procent meer omgezet dan in maart 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 7 procent lager. De omzet van de totale non-foodsector kromp met 1,5 procent. Online is 3,4 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in maart. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,1 procent hoger dan in maart 2022.Omzet interieur
Meubelwinkels en woninginrichters hebben in maart 2023 meer omgezet dan in 2022. De gezamenlijke omzet steeg met 5,4%. In februari stonden deze zaken ook in de plus: 4,1% ten opzichte van een jaar eerder.

Bedrijven actief in de keuken-, vloeren-, en doe-het-zelf-sector hebben het (net zoals vorige maand) minder goed gedaan dan een jaar eerder. Afgelopen maart is er gezamenlijk 9,7% minder omgezet ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet van de totale non-foodwinkels kromp in maart 2023 met 1,5 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 9,6 procent lager dan een jaar eerder.Online ruim 3 procent meer omgezet
De online omzet was in maart 3,4 procent hoger dan in maart 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 9,3 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 4,2 procent lager.

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, de winkels in overige non-foodartikelen en de consumentenelektronica lag in maart hoger dan in maart 2022. De online omzet van kledingwinkels lag in maart 2023 lager dan een jaar eerder.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.