Bed Bath & Beyond houdt hoofd niet boven water

De Amerikaanse winkelketen Bed Bath & Beyond heeft het al langere tijd lastig. Zo werd er laatst gewerkt aan een financieringsdeal om een faillissement af te wenden. Daarvoor zijn volgens Bloomberg investeerders opgetrommeld om bij elkaar ruim 1 miljard dollar op te hoesten. De eerste 360 miljoen werden al binnen geharkt, maar dat is pas een derde van het benodigde bedrag. Vandaar is er nu faillissementsbescherming aangevraagd.Bed Bath & Beyond is bang het hoofd niet boven water te kunnen houden. Vandaar heeft het bescherming gevraagd tegen de schuldeisers. Naar schatting zijn dit er 25.000 tot 50.000 schuldeisers. Volgens de filling bij de rechtbank wordt het vermogen van de winkelketen geraamd op 4,4 miljard dollar, tegenover een totale schuld van 5,2 miljard dollar.

“We hebben zondag bij een rechter in New Jersey bescherming gevraagd tegen de schuldeisers”, klinkt het in een persbericht. “De winkels zullen open blijven, terwijl we de nodige voorbereidingen treffen om de vestigingen te sluiten.”

Meer informatie:
Bed Bath & Beyond
www.bedbathandbeyond.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.