Drugspoezen

Het was afgelopen zaterdag weer 1 april en dus verschenen er verschillende berichten die doen denken aan een flauwe grap. Een van deze 'opmerkelijke nieuwtjes' kwam van de Douane...

De Douane geeft een mooie uitleg voor de inzet van katten. De dieren zijn volgens de dienst ‘leniger en wendbaarder dan honden’, zodat ze ‘gemakkelijk tussen de koffers kunnen kruipen en op plekken komen die voor honden minder toegankelijk zijn’. Omdat het ‘uitstekende sluipers’ zijn, kunnen de controles ‘ongemerkt’ uitgevoerd worden.

Om er nog een schepje bovenop te doen: ‘katten zouden veranderingen in de hormoonspiegel bij mensen kunnen detecteren, zodat ze sneller personen kunnen aanwijzen die mogelijk iets te verbergen hebben’. En ‘het reukvermogen helpt de zoektocht naar beschermde vissoorten in de bagage’.

‘De eerste resultaten van proefprojecten zijn veelbelovend en leiden tot een hoger percentage onderschepte goederen en verdachte passagiers’, aldus de Douane in een toelichting op de 1 aprilgrap.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.