Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kratstoel van Rietveld in 'Van onschatbare waarde' weg voor duizenden euro's

Een stoel van Rietveld werd door ene Joop gisteravond (20 maart) te koop aangeboden in het tv-programma Van onschatbare waarde. Het ging hierbij om een krat- c.q. palletstoel, gemaakt door Gerrit Rietveld. Het iconische meubel, dat nu weer volop geproduceerd wordt, staat voor eenvoud en abstractie. Echt lekker zitten doen deze stoelen niet, maar volgens Rietveld is zitten dan ook een werkwoord...

De stoel die in het tv-programma werd aangeboden was een experimenteel model van voor de oorlog. De verkoper had er ooit 500 euro voor betaald, hij vroeg er 5000 euro voor. Uiteindelijk ging Bianca Frölich ermee vandoor, nadat ze 3500 euro had geboden.

In Van onschatbare waarde krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug. 

Bekijk hier het fragment.