Nederlandse ontwerper zet met bank van restjes het Franse modehuis Balenciaga op de kaart

Tot 2020 verbrandde het Franse modehuis BALENCIAGA ongebruikt restmateriaal altijd. Maar toen dat door de Franse overheid werd verboden nam Balenciaga’s creatief directeur Demna contact op met Tejo Remy, de Nederlandse ontwerper en kunstenaar die van hergebruik zijn handelsmerk maakte. Dat meldt Dirk Mulder van ING op LinkedIn.

"Een stapel oude laden toverde hij begin jaren negentig met een spanband tot een krankjorume kast, een berg vodden tot een fauteuil, de Rag Chair. Twee ontwerpen die destijds sterk bijdroegen aan de faam van Dutch Design.

De Balenciaga-stoffen gebruikte Remy als grondstof voor een bank in drie formaten. Die waren in eerste instantie bestemd als meubels voor de winkels van Balenciaga in Europa en China. Maar door de enthousiaste reacties besloot het modelabel de banken ook te gaan verkopen (met prijzen vanaf 15.000 euro)", aldus Dirk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.