Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed werkgeverschap: Nationale Complimentendag op 1 maart

Veel bedrijven vinden het lastig om personeel ’te vinden en te binden’ in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt. Een goede werksfeer en het ervaren van oprechte aandacht en waardering zijn, naast de arbeidsvoorwaarden, van steeds groter belang om je te kunnen onderscheiden als werkgever. Dat meldt het CBM, branchevereniging voor Interieurbouw & Meubelindustrie.Het ervaren van werkgeluk wordt voor een deel bepaald door je gewaardeerd voelen. Gebrek aan erkenning en waardering is sinds jaar en dag de belangrijkste reden waarom werknemers gedemotiveerd raken en ontslag nemen. Daarom is het geven van complimenten aan de medewerkers zo belangrijk.  
Op 1 maart is het Nationale Complimentendag – een mooi moment om extra aandacht te schenken aan het uiten van waardering.

Complimenten zijn een positieve vorm van feedback. De ontvanger voelt zich gewaardeerd en als je een compliment geeft word je er zelf ook blij van.

Hier enkele tips:

  • Waardeer op een oprechte en integere manier, positief en zonder bijbedoelingen.
  • Laat niet alleen weten dát, maar vooral ook wáárom je iets aan die persoon waardeert.
  • Richt je tot een persoon, niet tot een groep. Dat heeft geen effect omdat waarschijnlijk niemand zich dan écht aangesproken voelt. Je wil het juist zo persoonlijk mogelijk maken.
  • Het gaat om aandacht, niet om cadeaus
    Bel, DM, sms, app of email iemand – of geef een complimenten kaart.

Vanuit Schaven aan jouw Toekomst stelt CBM setjes met complimentenkaarten beschikbaar om het geven van complimenten nog makkelijker te maken. Deze kan je gratis aanvragen bij één van de adviseurs: Anouk van Stipriaan of Miranda Oosdijk.

Bron: CBM

Publicatiedatum: