Verbluffend schokkende getallen:

21 miljoen stoelen, 3 miljoen keukens, 7,2 miljoen tafels, 12 miljoen kasten worden weggegooid

Zwartwoud, een specialist in interieurbouw voor office, overheid, onderwijs, zorg, retail, horeca en meer, heeft een post gemaakt op LinkedIn waarin ze het hebben over het vele afval in de sector, en dat ze bij willen dragen aan een meer circulaire economie.

Zwartwoud schreef: “21 miljoen stoelen, 3 miljoen keukens, 7,2 miljoen tafels, 12 miljoen kasten worden er jaarlijks weggegooid. Verbluffend schokkende getallen. We gebruiken een onvoorstelbare hoeveelheid grondstoffen.”

“Om ervoor te zorgen dat onze kinderen ook nog kunnen genieten van onze mooie wereld, moet onze economie circulair worden. In een circulaire economie bestaat afval niet meer, doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt.”

“Het afgelopen jaar hebben we een mooie opdracht uitgevoerd voor een kantoor waarbij een grote hoeveelheid meubilair beschikbaar is gekomen. Lockers, treinzitjes, wandbanken; allemaal nog in goede staat. Wie geeft deze meubels een nieuw leven? Ben je geïnteresseerd in (een deel van) de meubels, heb je een goed idee voor een bestemming, of ken je iemand die er misschien iets mee kan?”

Bron: LinkedIn

Reageren? info@zwartwoud.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.