Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke toename in CEO Fraude

De CEO mailt dat een belangrijke betaling zo snel mogelijk de deur uit moet. De medewerker voert de betaling uit en het geld is naar het buitenland overgemaakt. Precies zoals de CEO dat vroeg, toch? Helaas was in dit verhaal niet de CEO de opdrachtgever van de betaling, maar een bende criminelen.Het lijkt misschien of dit scenario een ver van uw bed-show is, maar het komt helaas steeds vaker voor. ABN Amro ziet een stevige toename in het aantal ‘CEO fraudes’ bij zakelijke klanten. Het gemak waarmee informatie over een bedrijf wordt verkregen en de schijnbare betrouwbaarheid van de valse e-mails die door de criminelen verstuurd worden maakt dat ABN Amro haar klanten pro-actief wil informeren over deze vorm van fraude.

Bij CEO fraude doen criminelen zich voor als een hooggeplaatste manager of bestuurder (bijvoorbeeld de CEO of de CFO) uit uw organisatie, om vervolgens geld te stelen. Bij deze vorm van fraude gaat het vaak om zeer grote bedragen. Bij de meest recente CEO fraude slachtoffers zien we veel overeenkomsten en lijkt het alsof dezelfde daders erachter zitten. Hoe gaan deze criminelen te werk? En belangrijker: hoe kunt voorkomen slachtoffer te worden van CEO Fraude?

Bron: ABN Amro

Publicatiedatum: