Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitra verhuist naar Amsterdamse Houthavens

In de Houthavens, het up-and-coming gebied in de westelijke haven van de Nederlandse hoofdstad, zal Vitra deel uitmaken van een dynamische en creatieve buurt, dicht bij klanten, partners en de architectuur- en design community.
 


De ruimte van 600 m² is volledig uit hout opgetrokken. De showroom op de bovenste verdieping wordt omringd met natuurlijk licht en biedt een fantastisch uitzicht op het Amsterdamse IJ. De open lay-out dient als flexibel platform voor het tonen van de kantoorconcepten van Vitra en het stimuleren van samenwerking met klanten en partners.



De showroom biedt ruimte voor hybride werkvormen, verschillende activiteiten en events. De gemeenschappelijke ruimtes geven de mogelijkheden tot interactie, een focuskantoor bevordert geconcentreerd en individueel werken, terwijl het dynamische gedeelte dient als locatie voor Vitra-projectteams en workshops met klanten. De inspirerende adviesruimte van de Vitra Colour & Material Library, met een gecureerde selectie stoelen van Vitra en Artek, stimuleren de samenwerking met klanten. Seizoensgebonden installaties vormen een aanvulling op de Vitra Home Collectie.



Het inrichtingsconcept gaat uit van de natuurlijke materialen van de architectuur en brengt deze in dialoog met de diversiteit van de Colour & Material Library van Vitra. De belangrijkste materialen zijn natuurlijk en levendig hout in combinatie met lichtroze terrazzo, metalen, gerecyclede kunststoffen en een mix van stoffen van Vitra en Kvadrat in subtiele kleuren. Het resultaat is een collage van natuurlijke, warme tinten in contrast met heldere, kleurrijke accenten.



Samen met de nieuwe showroom locatie heeft Vitra Nederland ook een nieuwe directeur. Remy Schepens gaat na 25 jaar Vitra met zijn welverdiende pensioen. Hij draagt zijn verantwoordelijkheden als hoofd van de regio over aan Torsten Stadler die sinds 2007 werkzaam is voor de Vitra Group in verschillende functies. Torsten Stadler houdt zijn standplaats in Amsterdam en is naast de vertegenwoordiging voor Vitra Nederland ook verantwoordelijk voor Vitra België en Frankrijk.



Meer informatie:
Vitra
Koivistokade 1
1013 AC Amsterdam
020 517 4444
www.vitra.com

Publicatiedatum: