Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oisterwijk ziet grotere druktestijging dan andere grote, middelgrote of kleine steden

Sinds de coronacrisis is de drukte in de steden niet meer op het niveau van pre-corona. Blijkbaar heeft corona er ook verzorgd dat consumenten dichterbij huis gaan winkelen, omdat het waarschijnlijk veiliger aanvoelt en de drukte van grote steden wordt vermeden. Nu corona voorbij is, lijkt het lokale winkelen aan te houden en populair te blijven. Zoekt de gemiddelde shopper de winkel dichtbij eerder op? RMC zocht het uit.


Foto ter illustratie: Droomboulevard Oisterwijk.

Een goed voorbeeld hiervoor is winkelen in Oisterwijk. Een dorp met ruim 20.000 inwoners. Dit dorp heeft over 2022 grotere druktestijging gehad dan de grote, middelgrote of kleine steden. Of de verandering van het lokale shopping gedrag een gevolg is van de coronacrisis of de toenemende inflatie is nog een vraag. Feit is dat de drukte harder steeg dan in andere steden.


Daar waar de drukte in grote steden na de zomer daalde, steeg deze in kleine steden. Oisterwijk laat duidelijk een grotere groei zien dit jaar.  

Bron: RMC

Publicatiedatum: