Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fest opent eerste winkel in Brussel

Fest, dat ook gisteren het Wone360-nieuws haalde, opent de deuren van haar eerste winkel in Brussel. Het Nederlandse interieurmerk vestigt zich in een iconisch art-nouveaupand vol karakteristieke elementen in de wijk Châtelain. De winkel aan de Notarisstraat 6-10 is na Antwerpen en Gent de derde in België en biedt betaalbare high-end meubels en woonaccessoires met de best mogelijke service. Bovendien zijn alle meubels geproduceerd in Europa en merendeels in Nederland.



Het pand, pal naast de Église de la Sainte-Trinité en op een steenworp afstand van high-end boetieks aan de statige Louizalaan, is een van de ijkpunten van Châtelain, een levendige buurt, die met haar historische gebouwen en vele restaurants, cafés, galeries en markten ook wel Klein Parijs wordt genoemd. In de winkel komen alle in-store services van Fest aan bod. Aan de adviesbar kunnen klanten terecht voor gratis en uitgebreid interieuradvies van een Interior Design Specialist en alle banken en andere (modulaire) meubels kunnen er worden getest en naar eigen smaak worden samengesteld. Daarnaast exposeren ontwerpers Arno Hoogland en Caia Leifsdotter dynamische kunstwerken in de winkelruimte.



Intuïtief store design
De drie verdiepingen van de winkel zijn samen goed voor ruim 265 vierkante meter. Het beoogde store design is in lijn met de intuïtieve wijze waarop oprichter en CEO Femke Furnée de inrichting van andere Fest stores realiseerde. De oorspronkelijke, grotendeels eikenhouten vloeren zijn behouden, evenals de bijzondere mozaïekvloer. De ronde bogen boven de etalageramen zijn een perfecte match met de organische vormen van Fest-meubels. En ook het kenmerkende ijsblauw van de gevel komt in het interieur terug.



Furnée: “We keken heel bewust naar waar het pand om vraagt: een subtiele, verfijnde stijl met interessante contrasten. De ruimte heeft met haar hoge – en verderop in de winkel verlaagde – plafond en de vele intieme hoekjes, een kalme, sophisticated sfeer. Om die te behouden, kozen we voor wanden in een lichte aardetint, met accenten in zachtgroen en ijsblauw. In die rustige achtergrond komen onze bijzondere stoffen, organische vormen en poppy kleuren heel mooi tot hun recht. Statements maakten we vooral met art pieces, materialen en afwerking.”

Internationale groei
Het merk heeft grote ambities, zowel op het gebied van internationale groei als vernieuwing. Fest biedt betaalbaar high-end design met de best mogelijke service, en adviseert en inspireert klanten op innovatieve wijze. Het merk positioneert zich kortom als gamechanger in de traditionele meubelindustrie. Met de nieuwe aanwinst in Brussel zijn er in totaal zeven winkels in Nederland en België. Daarnaast verkoopt Fest in meer dan twintig landen via resellers.”

Meer informatie:
Fest
Notarisstraat 6-10
1050 Brussel
+32 (0)2 742 36 65
brussel@festamsterdam.nl
www.festamsterdam.com

Publicatiedatum: