Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Gemiddelde hypotheekrentes omlaag, maar wel veel minder dan de marktrentes'

De marktrentes vertonen al twee weken een dalende trend. Ook de gemiddelde hypotheekrentes gaan omlaag, maar wel veel minder dan de marktrentes. Het aantal geldverstrekkers dat een hypotheekrenteverlaging doorvoert is nog beperkt, en de hoogte van de verlagingen is vaak maar een paar honderdsten. Dat meldt Van Bruggen Adviesgroep.Dat betekent dat de marges voor geldverstrekkers verder aan het toenemen zijn en dat er zeker ruimte is voor verlagingen. Maar geldverstrekkers zijn erg voorzichtig met het verlagen van de hypotheekrentes en genieten liever even van de extra marge. Zeker zolang andere geldverstrekkers ook voorzichtig zijn met verlagingen.

De dalende trend geldt overigens alleen voor de vaste hypotheekrentes, bij de variabele hypotheekrentes zal voorlopig de stijgende trend aanhouden.De ontwikkeling van de vaste hypotheekrente blijft op de middellange termijn nog steeds heel lastig te voorspellen. Economisch en politiek nieuws kan tot grote uitslagen in de marktrentes leiden. Die nervositeit zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen. Het is alleen te hopen dat de gunstige berichten van de laatste weken de overhand blijven houden.

Bron: Van Bruggen

Publicatiedatum: