Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelfabriek De Linde stopt met productie van klassieke houten stoelen

Meubelfabriek De Linde draait op volle toeren. 2021 was al een topjaar voor de onderneming uit Volkel, dit jaar worden opnieuw alle records verbroken. "We draaien nu al 40% meer omzet dan vorig jaar", vertelt mede-eigenaar Tom van der Linden, die zichtbaar onder de indruk is van de zwarte cijfers.
Hij laat echter weten dat zijn bedrijf op korte termijn stopt met de productie van klassieke houten stoelen. "We gaan er afscheid van nemen. De commerciƫle modellen hiervan beginnen nu op te raken, dan zetten we er een punt achter. Het is niet meer rendabel om deze te produceren", geeft hij aan.

Binnen Meubelfabriek De Linde neemt BY DE LINDE de productie voor derden voor haar rekening. In deze hoedanigheid heeft het ruim een jaar geleden de productieactiviteiten van Hagon Meubelen uit Venhorst overgenomen. De eigenaren van Hagon gingen met pensioen en vonden in BY DE LINDE een waardige overnamekandidaat. De activiteiten vinden voor het grootste gedeelte plaats voor E-Design, het bedrijf van Lars van Westerop .

Geproduceerd worden complete kastenwanden, maar ook tv-meubelen, dressoirs, salontafels, badkamermeubilair, nachtkastjes etc. Vooral maatwerkproducten. Deze productie heeft BY DE LINDE dus overgenomen, evenals de productie van maatwerkmeubelen die Hagon naast E-Design voor eigen verkoop zelf produceerde. 

Met de overname hield BY DE LINDE rekening met een omzettoename, deze is echter nog veel hoger uitgevallen als verwacht. Ondermeer via E-Design zijn klanten binnengekomen waar de meubelfabriek voorheen geen kans had. De samenwerking heeft dus nieuwe deuren geopend.

Houten stoelen en tafels
Waar nieuwe deuren openen, sluiten andere. Zoals gezegd stopt het Brabantse bedrijf met de productie van klassieke houten stoelen en tafels. Tom: "Deze collectie wordt door ons onder de naam van Montfort Meubelfabriek verkocht. In maart 2014 namen we deze collectie over van Montfort Meubelfabriek. Echter de tijd heeft deze collectie ingehaald, waardoor er steeds minder van verkocht wordt. Hierdoor wordt het halen van een juiste oplage steeds meer een uitdaging. Met allerlei prijsverhogingen tot gevolg, waardoor er nog minder verkoop plaats vindt. Daarom zien we ons genoodzaakt om hiermee te stoppen."

Klantenbestand
Meubelfabriek De Linde is nog steeds tevreden over de overname die in maart 2014 plaats vond. "Buiten de collectie die nu dus uitlopend is, zaten er nog veel meer mogelijkheden in het klantenbestand van Montfort Meubelfabriek. Hiervan maken we als Meubelfabriek De Linde nog steeds gebruik. We produceren tal van andere producten, maar vooral maatwerk", besluit Tom.

Meer informatie:
Meubelfabriek De Linde
Jochem de Wildstraat 3
5408 RT Volkel
06 46331999 | 0413 273020
[email protected]
www.meubelfabriekdelinde.nl