Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe eettafel van QLIV: gebogen hout geïnspireerd op het proces van celdeling

Nieuwe toevoeging aan de brede range eettafels van QLIV is MITO. Geïnspireerd door de techniek van het buigen van hout, ontwierp Carolina Wilcke deze tafel voor QLIV. Haar stijl kenmerkt zich als puur en helder, stoer, maar verfijnd. Het tot in perfectie afgewerkte tafelblad is licht afgerond en wordt sierlijk gedragen door rechthoekige gebogen houten poten. De tafelpoten staan in een speelse hoek en splitsen zich net onder het tafelblad. Door te experimenteren met gebogen vormen hout, ontstond de poot als een ‘ontwerpcadeautje’. De splitsing van de poten inspireerde Wilcke om de naam MITO te kiezen, die refereert aan Mitose, het proces van celdeling.

Materiaalkeuze en afwerking
Deze elegante tafel is beschikbaar in Frans eikenhout en Amerikaans notenhout. Met eiken kun je een frisse, Scandinavische look creëren. Met 9 verschillende afwerkingen, van White Wash tot Coal Black, bepaal je de kleur en de uitstraling van jouw tafel. Ga je voor een warmere, luxe uitstraling, dan is Amerikaans notenhout een perfecte keuze. Het bewerken van het blad en het buigen van notenhout laat bij deze tafel puur vakmanschap zien. Het blad is tot in perfectie afgewerkt, wat zorgt voor een luxe uitstraling en een prachtige tekening van het hout. Het blad is standaard verkrijgbaar in een breedte van 100 cm. De lengtemaat start met 220 cm en kan per 20 cm worden verlengd tot maximaal 320 cm. Deze flexibele maatvoering zorgt ervoor dat MITO passend kan worden gemaakt voor iedere ruimte en elke setting. Afwijkende maten, kleuren en houtsoorten zijn op verzoek mogelijk.Over Carolina Wilcke
Carolina studeerde aan de Design Academy Eindhoven met als specialisatie interieurproducten. Vanuit haar eigen studio ontwerpt zij producten voor verschillende designmerken. Haar werk kan worden gekarakteriseerd als puur en helder met het streven naar de perfecte esthetische verhoudingen. Grafische lijnen, elegantie en functionaliteit kenmerken haar werk. Stoer en elegant zijn design-eigenschappen waardoor Wilcke en QLIV een perfecte match zijn. De cross tafel met gekruiste middenpoot, een ware technologische innovatie, is haar eerste ontwerp voor QLIV.

Meer informatie:
QLIV
[email protected] 
www.qliv.nl 

Publicatiedatum: