'Bonden en werkgevers Hibin bereiken mooi gebalanceerd onderhandelingsresultaat'

Bonden en werkgevers willen zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de cao in 2023. "Daarom hebben we er voor gekozen om eerst te gaan praten over loon. Daarnaast vinden het we belangrijk dat alle bedrijven in de branche een regeling hebben voor reiskosten. Hier hebben we ook afspraken over gemaakt", laat Koninklijke Hibin weten.Het netwerk van de bouwtoelevering vervolgt: "Als werkgevers realiseren we ons dat het moeilijke en onzekere tijden zijn voor werknemers. Kosten voor levensonderhoud zijn het afgelopen jaar flink gestegen en daar willen we in tegemoet komen. Om te zorgen dat alle werknemers hier hetzelfde van profiteren, hebben we een vast bedrag per maand aan het loonbod toegevoegd.

Tegelijkertijd zitten we in onzekere tijden die grote effecten hebben op de economische ontwikkelingen. De oorlog in Oekraïne remt economische groei. De uitspraak van de Raad van State in het stikstofdossier remt de bouw. Hoge grondstofprijzen en hoge prijzen voor bouwmateriaal door de extreem gestegen gasprijzen remmen het bouwproces verder. De vooruitzichten zijn vooralsnog niet heel gunstig.

Deze situatie vraagt om een gebalanceerde loonsverhoging die recht doet aan de gestegen kosten voor levensonderhoud en rekening houdt met een sterk gewijzigde economische situatie. Het helpt daarbij dat het kabinet voor volgend jaar rekening heeft gehouden met de gestegen kosten voor levensonderhoud.

Werknemers (vertegenwoordigd door FNV, CNV en De Unie) en werkgevers (vertegenwoordigd door Koninklijke Hibin) hebben een mooi en gebalanceerd onderhandelingsresultaat bereikt over de loonsverhoging in 2023. De lonen worden in twee periodes verhoogd met 4,5% in totaal en €50,00", besluit Koninklijke Hibin.

Bron: Koninklijke Hibin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven