Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kansrijk opleiden in de Meubelindustrie en Interieurbouw

Meer jongeren moeten opgeleid worden in kansrijke beroepen. Dat was de kern van het advies van de Taskforce Doelmatigheid onder leiding van Lodewijk Asscher. Namens Koninklijke CBM heeft directeur Kees Hoogendijk gesproken met de commissie om het belang van onze brancheopleidingen en meubelvakschool HMC te behartigen.

De komende jaren is in de industrie grote vraag naar goed opgeleide medewerkers. "Wij willen dat meer studenten kiezen voor opleidingen waar veel vraag naar is op de arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld onze vakopleidingen voor de meubelindustrie en interieurbouw", laat het CBM weten.

De maatregelen van de commissie moeten ervoor zorgen dat aankomende mbo-studenten eerder kiezen voor opleidingen met uitstekende baankansen en makkelijker kunnen switchen als ze verkeerd gekozen hebben. Dat kan alleen als scholieren betere voorlichting krijgen over arbeidsmarktkansen van mbo-opleidingen. Dat wordt dan ook een belangrijk speerpunt voor de komende jaren.

Verder gaan onderwijs en bedrijfsleven de sectorale en regionale arbeidsmarktvraag beter in kaart brengen, zodat studenten makkelijker kunnen kiezen voor kansrijke opleidingen. Bedrijfsleven en onderwijs, verenigd in de stichting SBB, hebben afgesproken de plannen uit het advies gezamenlijk op te pakken en te realiseren.

Bekijk het advies.

Publicatiedatum: