Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Headlam over brandvertragende stoffen

Liever sta je er niet bij stil. Wat gebeurt er als er in huis brand uitbreekt? "Binnen onze lifestyle-interior collectie hebben wij een serie interieurstoffen met een extra meerwaarde, al deze stoffen zijn namelijk brandvertragend. Onze lifestyle-interior Veilig wonen & werken collectie. Een brede serie bestaande uit 13 items waaronder ook velvet, transparanten en ook black-outs", begint Headlam haar blog."Met name als de gezellige maanden er weer aan komen en de kaarsjes en openhaarden weer gaan branden. Heel sfeervol, maar ook gevaarlijk. Wist je namelijk dat binnen 60 seconden een heel gordijn in vlammen op kan gaan? Bekijk de video en zie het verschil tussen een brandvertragende stof (links) en een niet brandvertragende stof.

Om je huis brand veiliger te maken spelen rookmelders een belangrijke rol. Maar ook een bewuste keuze in gordijnstof of type vloerbekleding kan hieraan bijdragen. Over het algemeen vatten de zogenaamde harde vloeren als PVC, laminaat en vinyl minder snel vlam dan een tapijt. Maar ook in tapijt heb je keuzes die minder snel branden, zoals naaldvilt of tapijt op basis van 100% schapenwol. De keuze voor toevoeging van een specifiek brandvertragende ondervloer kan nog eens extra bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van de brand. De gordijnstoffen die minder vatbaar zijn voor brand noemen we brandvertragende stoffen.

Waar staat FR voor?
FR staat voor FIRE RETARDANT, ofwel brandvertragend. Een FR stof is een stof die een sterk verminderde ontvlambaarheid heeft en niet bijdraagt aan de verspreiding van de brand. In vergelijk met gewone gordijnstoffen zijn deze stoffen in dat opzicht veel veiliger, zoals je ook in de video duidelijk kunt zien.

Met onze collectie FR interieurstoffen “lifestyle-interior Veilig wonen & werken” laten wij zien dat ook brandvertragende stoffen soepelvallend, trendy en betaalbaar kunnen zijn. En een collectie is waarmee het creëren van een gevoel van veiligheid een belangrijke meerwaarde is die je jouw klant hiermee kunt bieden. Onze FR stoffen zijn te herkennen aan het label Veilig wonen & werken. Voor de consument een duidelijk statement", besluit Headlam.

Meer informatie:
Headlam
+31(0)570581822
[email protected]
www.headlam.nl

Publicatiedatum: