Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

JYSK boekt recordomzet, maar ziet signalen dat groei vertraagt

JYSK Nederland heeft in het boekjaar 2021/22 een recordomzet behaald van 167,3 miljoen euro. Ook nu de marktomstandigheden veranderen, blijft JYSK volop investeren in Nederland. De internationale retailketen bouwt een distributiecentrum, opent nieuwe winkels en rolt het nieuwste winkelconcept uit door heel Nederland.De omzet in Nederland groeide in het afgelopen boekjaar, dat liep van september tot en met augustus, met 2,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 21 miljoen euro.

De winkels van JYSK waren gedurende het boekjaar vanwege coronamaatregelen ruim een maand alleen open voor het afhalen van bestellingen. "Het was een uitdagend jaar, maar we kunnen trots zijn op onze resultaten", zegt Frank Christant, Country Manager van Nederland, België en Frankrijk.

Goede aanbieding
JYSK ziet sinds de zomer de eerste signalen dat de groei vertraagt vanwege de veranderende marktomstandigheden. "We merken dat de koopkracht onder druk staat door de stijgende prijzen. Ik verwacht dat we dat gaan terugzien in onze resultaten in het huidige boekjaar. Het is aan ons om klanten te laten zien dat we altijd een goede aanbieding hebben", zegt Christant.

Ondanks wereldwijde uitdagingen zoals een hoge inflatie, tekort aan materialen en schaarste aan personeel, blijft JYSK investeren in de toekomst. Begin volgend jaar wordt in Lelystad een tijdelijke distributiecentrum geopend. Volgens de huidige planning begint in 2023 op het naastgelegen terrein de bouw van een eigen distributiecentrum.

Winkels openen en verbouwen
"Dat is de kracht van JYSK als familiebedrijf. We blijven doorgaan met investeren. We hebben ook nog altijd de ambitie om meer winkels te openen in Nederland", vertelt Christant. Komende maand opent JYSK nieuwe winkels in Beuningen en Harderwijk.

Daarnaast heeft JYSK als doel om uiterlijk in 2024 alle winkels te hebben omgebouwd naar winkelconcept 3.0. Deze winkels hebben een stijlvolle houten vloer, beter lichtplan en ook wordt het assortiment aantrekkelijker gepresenteerd. "We merken dat klanten het nieuwste winkelconcept waarderen. We kunnen niet wachten totdat iedereen in Nederland er kennis mee heeft gemaakt", aldus Christant.

Internationaal succes
JYSK beleefde ook internationaal een uitstekend jaar. De wereldwijde omzet nam met 11 procent toe tot een recordhoogte van 36,2 miljard Deense kronen (4,87 miljard euro). Ook de EBIT steeg naar het hoogste niveau ooit: 4,56 miljard Deense kronen (612 miljoen euro).

Ondertussen zet JYSK de internationale expansie door. Het afgelopen boekjaar werden 135 nieuwe winkels geopend in Europa. JYSK heeft nu ruim 3200 winkels in 48 landen. Komend voorjaar openen de eerste winkels in Turkije.

Meer informatie:
JYSK
www.jysk.nl

Publicatiedatum: