Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

B.I.G. stopt met Belgische activiteiten in getuft tapijt, 174 werknemers raken hun baan kwijt

Tijdens ondernemingsraad op 10 november jl. heeft de Business Unit Beaulieu Flooring Solutions van Beaulieu International Group (B.I.G.) haar voornemen aangekondigd om haar Belgische activiteiten in getuft tapijt stop te zetten. Indien het voornemen wordt bevestigd, gaat het in totaal om 174 werknemers die hun baan kwijt raken.

De markt voor getuft tapijt kampt al enkele jaren met overcapaciteit, vooral als gevolg van een verschuiving in de voorkeur van de consument naar alternatieve vloersystemen zoals laminaat, LVT en vinyl, waarin B.I.G. ook een sterke groei heeft gekend. Het segment getuft tapijt vertegenwoordigt vandaag een klein percentage van de totale vloerbedekkingactiviteiten van de groep. Ondanks een transformatieplan en groei-investeringen in deze activiteit, maken de huidige marktomstandigheden het voor de Tuft divisie onmogelijk om in haar huidige vorm rendabel te zijn.

De Business Unit Beaulieu Flooring Solutions kondigt daarom vandaag haar voornemen aan om haar Belgische activiteiten op het gebied van getuft tapijt stop te zetten.

Indien dit voornemen wordt bevestigd, zullen 174 banen verdwijnen, waarna zoveel mogelijk inspanningen zullen worden gedaan om mensen binnen de groep opnieuw in dienst te nemen.

De markt voor vloerbedekking verandert snel en de voorkeur van de klanten verschuift al enige tijd naar hardere vloeroppervlakken. Terzelfder tijd zorgen zowel de aanhoudende concurrentie als de overcapaciteit in een krimpende en gediversifieerde markt al verscheidene jaren voor een constante druk op de traditionele tapijtactiviteiten. Diverse managementinitiatieven, waaronder investeringen in productdifferentiatie, nieuwe machines, het betreden van nieuwe markten en efficiencyverbeteringen, hebben de winstgevendheid niet voldoende kunnen herstellen. Het voornemen om te stoppen zou de groep in staat stellen zich te concentreren op de verdere ontwikkeling van haar winstgevende vloerbedekkingssegmenten, teneinde de duurzame groei van de groep en de daarmee gepaard gaande werkgelegenheid van meer dan 4.900 personeelsleden wereldwijd te helpen consolideren.

Na deze aankondiging is de wettelijke informatie- en raadplegingsprocedure van start gegaan. In een geest van openheid en transparantie zal de onderneming alle feiten aan de werknemersvertegenwoordigers voorleggen.

Het concern benadrukt ook dat het zich ertoe verbindt zich maximaal in te spannen om de betrokken werknemers opnieuw in dienst te nemen.

Meer informatie:
Beaulieu International Group
Kalkhoevestraat 16 box 0.1
BE-8790 Waregem
T +32 56 62 59 00
info@bintg.com 
www.bintg.com 

Publicatiedatum: