Bloom wint twee Archiproducts Design Awards

De Banne Bloom fauteuil, ontworpen door Peter van de Water, heeft gisterenavond (23 november) maar liefst twee Archiproducts Design Awards 2022 heeft gewonnen. Het design wist de Outdoor categorie te winnen. Daarnaast heeft een toegewijde jury van 40 meest invloedrijke namen en specialisten in eco-design en duurzaamheid de Bloom-stoel ook bekroond met de '2022 Sustainability Award' – dubbele winst dus. Er waren meer dan 800 producten in de race voor een award en meer dan 150 designs streden om de speciale vermelding 'Duurzaamheid'. Peter van de Water reisde naar de prijsuitreiking in Milaan om de awards in ontvangst te nemen.Circulair ontwerp
De Bloom, met zijn de sculpturale en terrazzo-achtige uitstraling, wordt geproduceerd in Italië en is gemaakt van een Ecopixel-materiaal. Een 66-100% low-density polyethyleen (LDPE) plastic gewonnen uit plasticafval van de auto-industrie en post-consumer afval. Dit materiaal kan oneindig worden omgesmolten en hergebruikt en is bestand tegen temperaturen van -10°C tot +50°C. De zwarte versies zijn gemaakt van 100% gerecycled afval uit de auto-industrie. En de witte versie is minstens 50% post-consumer en ongeveer 20% post-industrieel afval. De stoel is een 100% circulair ontwerp, erkend door de Ellen McArthur Foundation, dat plastic afval transformeert in elegante en speelse zitplaatsen voor binnen en buiten. Het materiaal kan keer op keer worden gebruikt.Banne
"De beste ontwerpen gaan altijd over iets meer dan alleen design. In een wereld die alles gisteren gedaan wil hebben, maken we ons zorgen over morgen", meldt het bedrijf in een persbericht.

Bij Banne, een Nederlands designmerk opgericht in 2020, zetten ze zich in voor verantwoorde creatieve keuzes. Ze werken samen met een selectie van lokale ontwerpers (Peter van de Water, Lex Pott, Roos Soetekouw en meer). Zij zijn degenen die het verschil kunnen maken op het gebied van duurzaamheid, door rekening te houden met alle verschillende aspecten: welke materialen te gebruiken, welke productieprocessen te kiezen, het product repareerbaar te maken en na te denken over het einde van de levensduur van een product.

Ontworpen voor circulariteit en duurzaam geproduceerd, binnen reële mogelijkheden, rekening houdend met alle relevante aspecten zoals levensduur, kwaliteit, afval, transport, productie, materiaalkeuze, etc.
banne.com.

Meer informatie:
Banne
+31 88 511 60 00
info@banne.com
www.banne.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven