Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Het ziet er wreed uit, maar het is nodig....''

Grote ontslagronde bij Carl Hansen & Søn!

De steeds alomvattender wordende crisis treft het stadje Gelsted (Denemarken) rechtstreeks. Hier kan niet worden vermeden dat er tal van ontslagen zullen vallen bij de meubelfabriek van Carl Hansen & Søns, een Deens familiebedrijf dat al 114 jaar designmeubelen maakt. 

140 productiemedewerkers in de meubelfabriek kunnen hun ontslag verwachten, meldt TV2FYN. CEO Knud Erik Hansen van het Deense interieurmerk geeft aan dat de ontslagen een direct gevolg zijn van de doordringende crisis. "Mensen geven geen geld uit, en bestellen hierdoor geen Deense designmeubelen."

Wie er precies ontslagen worden, is volgens de Deense krant nog niet bekend. ''Het ziet er wreed uit. En dat is het ook voor de mensen die het treft, en voor de families, met wie ik natuurlijk heel veel medelijden heb. Maar het is nodig in de situatie waarin we ons bevinden,'' aldus de CEO. Het stadje waar het bedrijf al jaren gevestigd is, telt slechts 1700 inwoners, dus het zal de bevolking direct treffen. 

Bron: TV2FYN 

 

Publicatiedatum: