Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Holterman en Jasperine van Wakeren van Gert Snel Interiors:

"Klanten komen nu vaker naar de showroom, spreiden hun inkopen meer over het jaar"

Een parel in de meubelbranche. Zo zou je Gert Snel Interiors gerust kunnen noemen. Het groothandelsbedrijf heeft 13.000 m2 aan kasten en tafels, woonaccessoires en antiek in huis. Veelal producten die nergens anders te verkrijgen zijn. Als je je als lokale meubelhandelaar c.q. -winkel of als interieurstylist in de projectbranche wilt onderscheiden van de rest, moet je hier zijn. Gert Snel is vooral bekend om de enkele, unieke stuks. De onderneming uit Linschoten heeft heel veel eenmalige meubelen en objecten in huis. Niet voor niets luidt de slogan Unlike any other.

Met salesmanager Jasperine van Wakeren en directeur Hans Holterman (zie foto) lichten we het bedrijf door, waarbij we zowel terug- als vooruitblikken. 


In dit bijzondere hemelbed is het vast heerlijk slapen.

Fysiek bezoek
"Hoewel de covid19-periode achter ons ligt, werken we nog steeds met videocalls", zegt Jasperine, die al 25 jaar in de sales werkzaam is waarvan de laatste paar jaar bij Gert Snel. "Liefst hebben we fysiek bezoek, maar als een klant geen of weinig tijd heeft, ga ik virtueel met ze door de showroom. Dat gaat ook prima. Lang leve Facetime!"


Bijzondere thee opbergpot.

Projectenmarkt
Gert Snel Interiors is volledig gedigitaliseerd. Het bedrijf heeft standaard zo'n 12.000 artikelen in huis die na verkoop de hele wereld overgaan. In Nederland weten ook steeds meer professionals het bedrijf te vinden. "We begonnen het jaar heel goed", blikt Hans desgevraagd terug. "In de zomermaanden was het echter rustig. Inmiddels zitten we sinds oktober weer in de lift, waarbij vooral buitenlandse klanten inkopen komen doen. Nederlanders hebben het toch nog wat lastiger. Niettemin zien we ook hier weer een stijgende lijn. Met name de projectenmarkt in de hospitalitybranche loopt goed door."


Unieke mango hout tafel.

Verplichtingen
"We hebben geprofiteerd van de horeca-opening na de coronaperiode. Veel ondernemers wilden juist toen investeren in nieuwe inrichtingen. We richten ook steeds meer tweede woningen en huizen voor expats in", zegt Jasperine.
Volgens haar is het een groot voordeel dat Gert Snel Interiors veel voorraad heeft. "Mensen komen hier kopen wat ze willen kopen. We kennen geen lange termijn verplichtingen. We zien nu dat klanten vaker naar de showroom komen. Ze spreiden hun inkopen meer over het jaar. Het mooie is dat we iedere dag nieuwe voorraad krijgen en telkens weer wat nieuws te bieden hebben. Als winkelier weet je ook dat etaleren begeren is. Je moet de klant verleiden, dat is nog steeds zo." 


Unieke vakkenkast met dito decoratie.

Onderscheiden
Zoals bekend heeft Gert Snel Interiors een breed aanbod. Jasperine: "We trekken steeds meer retailers die zich van de meute willen onderscheiden. Je komt naar ons voor die ene parel. Wij zijn anders, unlike any other. Bruin is het nieuwe zwart, die trend zien we nu duidelijk. Tafels van walnotenhout zijn bijvoorbeeld erg in trek. Zoals wij ze hebben staan, vind je ze nergens."


Een Lychee tafel die je niet snel ergens anders tegenkomt.

Hans: "Naast een unieke collectie van eenmalige items hebben we ook een eigen collectie, die constant vernieuwd wordt. Onze inkopers zijn vaak op reis. Als treasure hunt-organisatie zijn we constant op zoek naar mooie stukken. We willen die snoepjes in huis hebben waarmee we onze bestaande en nieuwe klanten blij kunnen maken."


Leuk kerstsfeertje.

Wat zijn jullie verwachtingen voor 2023?
"Niemand weet hoe de economie zich gaat ontwikkelen. Wat we wel weten is dat ons bedrijf er goed voor staat. De collectie is up to date, we hebben veel voorraad en de juiste mensen op de juiste plek. De laatste jaren hebben we op alle vlakken stappen gezet. Ik zeg niet dat volgend jaar een topjaar wordt, maar ben zeker niet heel pessimistisch. Er is altijd markt, maar je moet ze wel vinden en halen. Een groot deel van onze omzet in de B2B gebeurt online. Is ook een positief teken; heb je geen tijd om langs te komen, dan doen we onze inkopen via de webshop. Op dat vlak krijgen we steeds meer nieuwe klanten. Niettemin blijft het leuk als klanten voor de eerste keer hier komen. Ze zijn dan stuk voor stuk verwonderd en heel enthousiast van hetgeen ze aantreffen."

Unieke fles Belanda.

Eigen werkplaats
"Groot voordeel is verder dat we over een eigen werkplaats beschikken en een eigen droogkamer hebben. We kunnen zelf bijvoorbeeld unieke lampen maken in alle mogelijke kleurencombinaties. Interieurarchitecten weten ook: hoe 'gek' een project ook is, er is altijd een bijpassend product te vinden. Omdat er maar één van is, kan de klant er ook nog leuk aan verdienen. Wil je een lobby van een hotel vullen? Hier vind je genoeg spullen waarmee je je kan onderscheiden. Je vindt ze nergens anders! We proberen altijd sterk in te spelen op de behoefte van de klant. Of je nu vier of acht keer per jaar komt, telkens tref je een andere showroom aan. Je ziet altijd wat nieuws. Dat maakt ons anders en voor veel partijen interessant. Het gebeurt regelmatig dat we van een interieurstyliste een foto krijgen met de vraag hebben jullie zoiets. Ja, dat hebben we zeker", besluiten de twee.


Ook bij Gert Snel Interiors is de kerstboom geplaatst...


Meer informatie:
Gert Snel Interiors B.V.
Laan van Overvliet 5
3461 HE Linschoten 
+31 (0) 348 419070 
info@gertsnel.nl  
www.gertsnel.com