'Ingeklemd' tussen Hogeschool Windesheim en het station van Zwolle bevindt zich de afdeling Research en Development (R&D) van Sieval Dedicated Solutions. Het bedrijf dat al 20 jaar oplossingen voor de invoer en verwerking van confectie- en vloerenorders maakt zoals WoonTotaal, ProjectTotaal, AtelierTotaal en tegenwoordig haar oplossingen aanbiedt onder de merknaam decoloop. Daardoor hoeft de winkelier zich alleen op de verkoop te richten en niet druk te maken over ingewikkelde berekeningen en bestellingen. Het R&D-kantoor in Zwolle is strategisch gekozen, zodat talentvolle studenten middels stages kennis kunnen maken met het succesvolle bedrijf. Met algemeen directeur Lennert Advocaat en salesmanager Sander Janssen bespreken we de actuele situatie van decoloop, dat opvallend genoeg in Denemarken hoge ogen gooit en binnenkort de pilot decoloop Project uitrolt. "Heel interessant voor de projectbranche."


Algemeen directeur Lennert Advocaat met salesmanager Sander Janssen van Sieval Dedicated Solution, waaronder o.a. decoloop valt.

Sinds 2002 biedt de onderneming een softwarepakket aan dat resellers, fabrikanten, leveranciers en andere specialisten in staat stelt om rijk gedetailleerde maatwerkorders volledig en foutloos te automatiseren. Dit bespaart tijd, geld en faalkosten. In principe hoeven alleen de maten ingevoerd te worden, de rest wordt automatisch berekend. Uiteindelijk krijgt de leverancier een foutloze order binnen.

De coronacrisis die ons land bij tijden in 2020 en 2021 in de greep hield, opende de digitale ogen van veel bedrijven. Het legde decoloop, dat de interieurbranche met elkaar verbindt als een grote gemeenschap, bepaalt geen windeieren. Inmiddels zijn meer dan 4000 winkels in Nederland en Belgi├ź aangesloten op het softwareplatform, dat door fabrikanten, ateliers en groothandels bekostigd wordt. Leveranciers van gordijnen, vloeren, harde raamdecoraties, rails & roeden en zelfs groene daken zijn klant. 

Grote interieurketens
Sieval had interieurketen Kwantum al een tijdje binnen boord, inmiddels heeft Leen Bakker, dat onder dezelfde bedrijfsgroep valt, zich ook aangesloten. Daarnaast is Carpetright er als solide partner bijgekomen. Alles dat configureerbaar is, kan van de genoemde ketens aangesloten worden op het software systeem van decoloop.
Tevens heeft decoloop een geïntegreerd softwarepakket ontwikkeld voor rails en roedes. Daarvoor wordt nauw samengewerkt met o.a. het Deense bedrijf Aluproff. Gordijnen en rails kunnen daardoor in een keer besteld worden.

Denemarken
Sieval Dedicated Solutions zet ook in het buitenland de nodige stappen. "Nederland loopt minimaal 10 jaar voor op de rest van de wereld. Wij zijn voorlopers en kunnen nog heel veel interieurbedrijven blij maken met met onze software oplossingen. In ons land hebben we een groot deel van alle leveranciers van gordijnen binnen boord. Inmiddels zijn we ook al in 12 andere landen actief. Nu is het zaak om nog meer buitenlandse leveranciers warm te maken voor onze software oplossingen. Uiteindelijk wordt iedereen er gelukkig van. In Denemarken krijgen we steeds meer vaste voet aan de grond. Het is elke keer weer aftasten in een ander land, maar binnen een jaar hebben we daar hele leuke ontwikkelingen geboekt", vertellen Lennert en Sander met gepaste trots.

decoloop Project
De digitale ontwikkelingen gaan snel bij Sieval. Vorig jaar introduceerde Sieval met Decoloop Planning een interieurbranche specifieke planningstool. Binnenkort ziet weer de volgende noviteit het levenslicht: Decoloop Project. De opvolger van ProjectTotaal; een softwarepakket dat al in 2004 op de markt was en dat in de afgelopen drie jaar herbouwd is naar de eisen van deze tijd. "Het zit nu in de pilotfase, de komende maanden gaan we het uitrollen. Voor projectinrichters een handige calculatieapplicatie met overtrek functie van plattegronden, waarmee in korte tijd de hoeveelheid vierkante meters van een vloer in beeld wordt gebracht.
Vervolgens genereert de software een banenplan voor het efficient snijden van het materiaal. Tapijt en andere vloerbedekking is duur, dus dan wil je als projectinrichter zo min mogelijk snijverlies", geven de twee aan.

Op de komende vakbeurs Heimtextil (10 - 13 januari) neemt Sieval voor de vierde keer deel. Het bedrijf is te vinden in hal 8. "Op die manier komen we niet alleen in contact met veel Nederlanders, maar ook met nieuwe markten."

Meer informatie:
Sieval Dedicated Solutions
Meppelerweg 95
8331 CV Steenwijk
www.woontotaal.nl  
www.decoloop.com  
www.sieval.com