FNV vraagt leden uit de Meubel- en Houtbranche om extra cao-aanvulling

Het FNV krijgt steeds meer signalen van bezorgde werknemers over de gevolgen van de gestegen prijzen, waaronder die van energie. "Toen we de cao afsloten voor twee jaar waren we blij met de hoogste loonsverhoging in jaren. Met de huidige inflatie is dat in een ander daglicht komen te staan", meldt het FNV in een persbericht.Overleg met werkgevers over aanvulling
Het FNV is geen voorstander van het openbreken van de cao. "Als we hier om vragen bij werkgevers, komen ze daar in de toekomst op terug bij ons als we een cao hebben afgesloten waar de werkgevers van af willen omdat het slecht gaat. Maar we willen wel wat doen. We gaan vragen om een aanvulling op de lopende cao."  Met deze brief aan de werkgevers (pdf) zetten ze dit onderwerp op de agenda. Ook in de timmerindustrie staat binnenkort (30 november) een gesprek met de werkgevers gepland. Op 24 november staat er een overleg gepland met de werkgeversdelegatie van de cao HVI.

Input is nodig
Ten slotte doet het FNV een beroep op de werknemers: "Doet jouw werkgever iets extra's? Om het gesprek met de werkgevers goed te kunnen voeren, is het belangrijk om te weten wat er nu aan extra’s wordt gedaan in verschillende bedrijven. We willen graag van jou weten of er in jouw bedrijf nu al iets gebeurt om je koopkracht te repareren."

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.