Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Handel deed het juist goed'

Operationele winst bedrijven daalde in 2020 met 12,4 miljard euro

De operationele winst van bedrijven is in 2020 met 12,4 miljard euro gedaald. Bedrijven die werden getroffen door coronamaatregelen werden deels gecompenseerd met subsidies en bedrijven die profiteerden van coronamaatregelen zagen hun winst stijgen. Zonder subsidies zou de operationele winst met 36,5 miljard euro zijn gedaald. Dit meldt het CBS op basis van een nadere analyse van de opbouw van de operationele winst van bedrijfstakken.De handel en de specialistische zakelijke diensten boekten in 2020 een hogere operationele winst, terwijl deze zonder subsidies zou zijn gedaald. In de handel kwam de winst uit op 44,5 miljard euro; een stijging van 1,6 miljard euro ten opzichte van 2019. Zonder subsidies zou de winst zijn gedaald met 0,5 miljard euro. In de specialistische zakelijke dienstverlening steeg de winst met 0,4 miljard euro, terwijl deze zonder subsidies 0,8 miljard euro zou zijn gedaald.DIY
Doe-het-zelfwinkels waren een populaire bestemming tijdens de coronaperiode en dat is terug te zien in het bedrijfsresultaat. Winkels die dicht moesten vanwege coronamaatregelen, zoals warenhuizen en winkels in kleding, schoenen en lederwaren, zagen hun bedrijfsresultaat dalen.

Publicatiedatum: